Ministrul Justiţiei ÎI DĂ REPLICA lui Iohannis: Tudorel Toader RĂBUFNEŞTE, după acuzaţiile preşedintelui

Publicat in Politica 07 Martie 2018 1159 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Justiţiei ÎI DĂ REPLICA lui Iohannis: Tudorel Toader RĂBUFNEŞTE, după acuzaţiile preşedintelui
Ministrul Justiţiei ÎI DĂ REPLICA lui Iohannis: Tudorel Toader RĂBUFNEŞTE, după acuzaţiile preşedintelui

Ministrul Justiţiei iese la rampă cu o replică acidă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut acuzaţii dure. Tudorel Toader îl contrazice pe Iohannis şi susţine că procurorii nu îşi desfăşoară activitatea sub controlul ministrului Justiţiei, cum a sugerat şeful statului că ar încerca unii oameni politici să interpreteze.

"Pentru corecta informare a opiniei publice:
Art.132 din Constitutie prevede ca" procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei".
Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei !", a precizat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader pe Facebook.

Precizările făcute de ministrul Justiţiei vin ca urmare a acuzaţiilor aduse de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul discursului susţinut la bilanţul Ministerului Public.

"A devenit un obicei in Romania să se dezbată intens statutul procurorului. In aceste discutii se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea Ministrului Justitiei. Vreau sa fiu clar aici: Sintagma e "sub autoritatea ministrului justitiei" si in niciun caz "in subordinea ministrului justitiei". Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor. E doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor sub politic, fapt inacceptabil.", a spus Iohannis.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office