Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM: 'Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia'

Publicat in Politica 14 Februarie 2018 136 ori
Google+ WhatsApp
Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM: 'Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia'
Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM: 'Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia'

O ţară nu se poate curăţa decât cu mijloace legale, declară la RFI directoarea executivă a Centrului de Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu. Reprezentanta CRJ spune că e nevoie de o investigaţie foarte serioasă legată de DNA, fără parti-pris-uri.

Georgiana Iorgulescu e de părere că în scandalul DNA „este nevoie de o investigaţie foarte serioasă. Sunt lucruri care se tot spun în spaţiul public despre diverse metode abuzive de strângere de probatoriu. Nu este prima oară când auzim, auzim de ani de zile. Lucrurile astea nu au fost niciodată clarificate şi este necesar pentru sănătatea democraţiei. Aici nu contează dacă ne place sau nu ne place doamna Kovesi, dacă ne place sau nu ne place Sebastian Ghiţă. Aici este vorba de o instituţie fundamentală a statului, adică Parchetul, respectiv o Direcţie a acestui Parchet”.

Directoarea executivă a CRJ crede că „este exact momentul în care trebuie să fim extrem de lucizi şi să ne uităm cu mare atenţie, fără să avem parti-pris-uri de o parte sau de alta a baricadei. După cum trebuie să ne învăţăm, că aşa este în democraţie, dacă o persoană este cercetată într-un dosar penal, inculpată, trimisă în judecată, nu înseamnă în mod automat că tot ceea ce spune acea persoană este mincinos, după cum o persoană aflată pe partea cealaltă nu înseamnă că spune 100% adevărul”.

„Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia. Avem nevoie de lupta anticorupţie, avem nevoie de curăţarea acestei ţări. Numai că o ţară nu se poate curăţa decât cu mijloace legale. Orice nelegalitate în curăţire duce la perpetuarea corupţiei într-un fel sau altul. De asta este foarte important adevărul, iar noi din păcate nu putem decât să stăm şi să aşteptăm Inspecţia Judiciară sau eventuale decizii ale ministrului Justiţiei”, conchide Georgiana Iorgulescu.

Centrul de Resurse Juridice este o ONG care face parte din rețeaua de organizații susținute financiar de guverne ale unor state europene dezvoltate, dar și de fundații fondate și finanțate de miliardarul american George Soros.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office