Martor în dosare instrumentate de DNA Ploieşti: Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase

Publicat in Politica 13 Februarie 2018 Actualizat: 13 Februarie 2018 397 ori
Google+ WhatsApp
Martor în dosare instrumentate de DNA Ploieşti: Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase
Martor în dosare instrumentate de DNA Ploieşti: Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase

Un martor al cărui nume apare în mai multe dosare instrumentate în ultimii ani de procurorii DNA Ploieşti, Răzvan Alexe, susţine că a fost obligat sa facă denunţuri mincinoase şi să dea "declaraţii romanţate" în dosarele in care este implicat. 

Prezent luni la sediul structurii centrale a DNA, unde a fost citat ca martor într-un dosar de santaj, Răzvan Alexe le-a spus jurnaliştilor că ar fi fost obligat şi constrâns de fostul procuror Mircea Negulescu să dea declaraţii mincinoase.

"În 2013 în Ploieşti era o zicală -  că dacă Mircea Negulescu ia o maimuţă, îi taie coada şi o duce la Tribunalul Ploieşti şi îi dă mandat de arestare. Eu am fost prima maimuţă şi domnul Negulescu m-a dus aşa, fără niciun fel de probă, să mă aresteze", a spus Răzvan Alexe, care a fost audiat în dosarul de şantaj deschis în noiembrie 2017.  

El a susţinut că a fost constrâns să dea declaraţii neadevărate în dosarele în care are calitatea de martor: "Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase, am fost obligat să fac anumite declaraţii în anumite dosare împotriva lui Sebastian Ghiţă".  

Alexe a povestit şi cum i-ar fi cerut fostul procuror Mircea Negulescu să dea aceste depoziţii. "A spus aşa (procurorul Mircea Negulescu - n.r.): dragilor, s-au copt cozonacii! Şi dacă nu vrei la arest la hotel în Câmpina (unde se află centrul de arest preventiv al Poliţiei Prahova - n.r.), daţi-i drumul cu domnul Sebastian Ghiţă!", a povestit Răzvan Alexe.  

Întrebat dacă a făcut denunţuri împotriva lui Sebastian Ghiţă, Alexe a răspuns negativ: "Nu am făcut denunţuri împotriva lui Ghiţă, am dat niste declaraţii care au fost romanţate la cererea procurorului Negulescu". Întrebat dacă procurorii i-au cerut să falsifice probe în dosare, Alexe a evitat să răspundă: "Asta a fost o întrebare pe care mi-a pus-o şi cei de aici (de la DNA Bucureşti - n.r.) . Trebuie întâi să stau de vorbă cu un avocat".  

El a susţinut că a fost inculpat într-un dosar în care a fost pus să mintă şi că procurorii au mutat acuzaţiile de la el şi Vlad Cosma către Sebastian Ghiţă.  

Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare cu deputatul PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor "probe fabricate" pe numele unor politicieni şi oamni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă. Vlad Cosma a susţinut, de asemenea, că şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, i-ar fi cerut să modifice documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.  

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.