MACOVEI DEMASCATA LA STRASBOURG – Deputatul Liviu Plesoianu a deconspirat-o pe fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei: “Un fost procuror comunist care foloseste sloganurile naziste... "

Publicat in Politica 07 Februarie 2018 1446 ori
Google+ WhatsApp
MACOVEI DEMASCATA LA STRASBOURG – Deputatul Liviu Plesoianu a deconspirat-o pe fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei: “Un fost procuror comunist care foloseste sloganurile naziste... "
MACOVEI DEMASCATA LA STRASBOURG – Deputatul Liviu Plesoianu a deconspirat-o pe fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei: “Un fost procuror comunist care foloseste sloganurile naziste... "

Membrii Parlamentului European au putut afla cine este europarlamentara Monica Macovei (foto), varf de lance in campania prin care se urmareste, cu orice mijloace, blocarea oricaror modificari la Legile Justitiei. Cel care le-a prezentat europarlamentarilor adevarata fata a Monicai Macovei a fost deputatul PSD Liviu Plesoianu.

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook, miercuri 7 februarie 2018, Liviu Plesoianu dezvaluie ca se afla la Strasbourg, acolo unde, in Parlamentul European, urmeaza sa aiba loc dezbateri privind modificarile la Lergile Justitiei adoptate de Parlamentul Romaniei. Este mult spus o dezbatere, in conditiile in care ministrului Justitiei Tudorel Toader i s-a interzis de catre majoritatea formata din membrii Partidului Popular sa vorbeasca in Parlamentul European. Ceea ce inseamna ca actuala majoritare din Parlamentul European nu are ca scop aflarea adevarului despre Legile Justitiei. Speram insa ca reprezentantii PSD si ALDE din Parlamentul European, precum Victor Bostinaru, Norica Nicolai sau Mircea Diaconu, sa contracareze acuzatiile care, cel mai propabil, vor fi lansate de Monica Macovei si aliatii acesteia.

Revenind la deputatul PSD Liviu Plesoianu, acesta le-a dezvaluit europarlamentarilor detalii despre activitatea si trecutul Monicai Macovei, dar si despre “realizarile” din perioada in care a ocupat functia de ministru al Justitiei: “I-am informat chiar acum pe toti europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colega”. Plesoianu precizeaza ca, spre exemplu, a adus la cunostinta europarlamentarilor faptul ca Monica Macovei a fost un procuror comunist, care a ocupat functii in regimul totalitar al lui Nicolae Ceausescu. Un alt aspect scos in evidenta de Plesoianu este acela ca Monica Macovei nu ezita sa foloseasca sloganuri naziste impotriva adversarilor ei politici, precum “Ciuma rosie”, termen uzitat de propaganda coordonata de Joseph Goebbels. Foarte importanta este insa si o alta informatie pe care deputatul PSD Liviu Plesoianu le-a oferit-o europarlamentarilor. Si anume aceea ca Legile Justitiei modificate de Parlamentul Romaniei au fost elaborate in urma cu 12 ani sub ministeriatul de la Justitie al Monicai Macovei, ele stand la baza a nenumarate abuzuri comise in Romania si permitand implicarea nelegala si neconstitutionala a serviciilor secrete in actul de justitie.

Iata postarea deputatului PSD Liviu Plesoianu:

...Sunt la Strasbourg, impreuna cu Razvan Savaliuc si Ingrid Mocanu. Vestea e foarte proasta pentru Monica Macovei, pentru ca i-am informat chiar acum pe toti europarlamentarii cine e, de fapt, distinsa lor colega. In text fac trimitere si la amplul raport publicat de Lumea Justitiei:

 

CONTEXT – cine este cu adevarat Monica Macovei, cea care face un lobby agresiv impotriva noilor legi ale Justitiei din Romania?


Daca nu intelegem contextul, nu avem cum sa intelegem situatia reala. Legile Justitiei pe care le schimbam acum sunt legile europarlamentarei Monica Macovei, colega dumneavoastra. Monica Macovei este un fost procuror comunist (in timpul regimului totalitar al lui Nicolae Ceausescu) care foloseste sloganurile naziste oribile ale lui Goebbels atunci cand se refera la adversarii ei politici. Nu se sfieste sa-i numeasca 'Ciuma Rosie', folosind astfel exact termenii propagandei naziste! Saptamana trecuta, europarlamentara Monica Macovei a incalcat in mod revoltator Directiva (UE) 2016/343, privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie (va rog sa cititi mai jos detalii despre ce a considerat firesc sa faca doamna Macovei chiar in cladirea Parlamentului European).

 

CONTEXT – modul nedemocratic si netransparent in care a actionat europarlamentara Monica Macovei pentru a-si trece propriile legi ale Justitiei in anul 2005 (legi pe care le schimbam noi acum)

 

In anul 2005, in timpul mandatului de ministru al Justitiei al actualei europarlamentare Monica Macovei, legile Justitiei din 2004 au fost masiv modificate si au intrat in vigoare prin... asumarea raspunderii guvernului. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru doua dintre legi si aviz pozitiv cu numeroase amendamente (de care nu s-a tinut cont) pentru a treia. Nu a existat NICIO dezbatere publica si NICIO dezbatere parlamentara!

 

Timp de mai mult de 10 ani, legile Justitiei concepute de actuala europarlamentara Monica Macovei au generat nenumarate abuzuri de neconceput pentru un stat democratic si au deschis poarta pentru o implicare nelegala si neconstitutionala a serviciilor in cursul actului de justitie.

Pentru a fi bine informat(a) cu privire la situatia reala din Romania, va invit sa cititi un amplu raport redactat de jurnalistii de investigatie de la Lumea Justitiei - RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017:

 

https://www.luju.ro/…/report-on-the-subversive-activity-con…

 

Scrisoare deschisa catre toti membrii Parlamentului European:

 

Veti tolera comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastra – europarlamentara Monica Macovei si europarlamentarul Sven Giegold, care incalca fatis chiar Directiva Parlamentului European?

 

Stimati membri ai Parlamentului European,

 

In calitate de membru al Parlamentului Romaniei, va cer cu toata consideratia sa reactionati public fata de maniera grosolana in care europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au incalcat si nesocotit Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 (privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie). Dupa cum sunt convins ca stiti deja, Directiva UE solicita in mod clar abtinerea de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, in instanta sau in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a evita sa dea impresia ca sunt vinovate:

 

'(21) Atunci cand este fezabil, autoritatile competente ar trebui, de asemenea, sa se abtina de la a prezenta persoanele suspectate sau acuzate, in instanta sau in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a evita sa dea impresia ca sunt vinovate.'

 

In data de 30 ianuarie 2018, la ora 18.00, in Parlamentul European, europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au fost organizatori si gazde ale expozitiei fotografice 'Romania in strada. Vrem Justitie, nu coruptie'. Printre alte fotografii facute in timpul protestelor pe care le stimuleaza europarlamentara Monica Macovei, a fost expusa si una in care apar mai multi politicieni purtand uniforma penitenciara. ...Sunt doua mari probleme cu aceasta fotografie:

 

Cei mai multi dintre politicienii plasati grafic in uniforme penitenciare sunt persoane care nu au fost niciodata declarate vinovate de catre o instanta judecatoreasca. Mai mult, apare acolo si figura unei persoane care nu e nici macar suspecta sau acuzata de ceva!

 

Europarlamentarii Monica Macovei si Sven Giegold au organizat aceasta expozitie si au hotarat sa expuna in Parlamentul European o fotografie care incalca in mod grosolan prezumtia de nevinovatie prin 'prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate, (...) in public, purtand uniforme penitenciare, pentru a DA impresia ca sunt vinovate'!

 

Ca parlamentar roman, am incredere in buna dumneavoastra credinta si sunt convins ca nu veti lua decizia de a ignora aceasta scrisoare deschisa. Asigurandu-va de toata consideratia mea, va rog sa va ridicati public impotriva acestei grave incalcari a prezumtiei de nevinovatie, despre care face vorbire atat Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale, cat si articolele 47 si 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene (denumita in continuare 'carta'), articolul 6 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice (PIDCP) si articolul 11 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

 

Am incredere ca nu veti ezita sa vorbiti public despre aceasta situatie foarte grava, deoarece sunt pe deplin convins ca sunteti un membru al Parlamentului European care nu ar incalca niciodata prezumtia de nevinovatie. Astfel de atacuri oribile la adresa fundatiei Drepturilor Omului nu pot ramane nesanctionate! Astfel de devieri scandaloase de la valorile europene esentiale nu sunt tolerabile!

 

Raman la dispozitia dumneavoastra pentru orice intrebari doriti sa-mi adresati si astept cu mult interes reactia dumneavoastra, ca europarlamentar, cu privire la comportamentul scandalos al colegilor dumneavoastra.

 

Cu salutari cordiale,

 

Liviu Plesoianu, membru al Parlamentului Romaniei

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.