A aparut primul candidat la alegerile prezidentiale din 2019

Publicat in Politica 07 Februarie 2018 1613 ori
Google+ WhatsApp
A aparut primul candidat la alegerile prezidentiale din 2019
A aparut primul candidat la alegerile prezidentiale din 2019

A apărut primul candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor. Mircea Moise (74 de ani), un român stabilit în Germania, a anunţat pe site-ul propriu că are şi un program de guvernare, care are însă nişte propuneri şocante. Moise propune supravegherea, prin ascultarea telefoanelor, a tuturor angajaţilor de la stat, dar şi că nu procurorii trebuie să demonstreze vinovăţia unui om, ci inculpatul trebuie să arate că este nevinovat

Biografia lui Mircea Moise arată că acesta ar vrea să urmeze traiectoria lui Nicolae Ceauşescu, care dintr-un simplu muncitor a devenit dictatorul României. Cel care îşi doreşte să ajungă preşedintele ţării după alegerile din 2019, a lucrat în timpul comunismului la CFR, la staţiile din Caransebeş şi din Lugoj.

După câţiva ani, a plecat în Franţa unde a lucrat în construcţii, iar după doi ani s-a întors în ţară unde a lucrat ca maistru instructor la o şcoală de lângă Lugoj. Între timp a făcut şi o şcoală de muzică, iar în 1987 a plecat în Germania. Chiar el recunoaşte că timp de un an şi jumătate a lucrat „la negru”, după care s-a angajat la o fabrică din Stuttgart.

Pensionar din Germania, preocupat de salvarea României

A ieşit la pensie în urmă cu 10 ani şi de atunci pare că a început să fie preocupat de politică şi binele României. În 2015, după incendiul de la Colectiv, a organizat un protest în Stuttgart împotriva autorităţilor române. Din păcate, doar câţiva oameni s-au arătat interesaţi de evenimentul creat de el.

Pensionarea i-a oferit atât de mult timp liber, încât Mircea Moise a gândit un program de guvernare pentru ţara noastră, pe care susţine că vrea să o salveze după alegerile de anul viitor. Şi-a creat inclusiv un site pe care şi-a anunţat intenţia de a candida şi pe care a publicat proiectul său pentru noi, care are peste 300 de puncte.

Program politic inspirat din Ceauşescu

Numai că unele dintre ele au mai degrabă darul de a îndepărta votanţii. Ca să demonstreze că va urma drumul lui Nicolae Ceauşescu, Moise promite că dacă va ajunge la putere, toţi angajaţii de la stat, dar şi cei din firmele private care au contracte cu statul, vor fi monitorizaţi de instituţiile statului, fără a mai fi necesar acordul unui judecător.

Ba, mai mult, acesta spune că şi celelalte firme vor avea dreptul să îşi monitorizeze angajaţii. El promite că toată ţara va fi împânzită de camere de supraveghere pentru a-i descoperi pe cei care nu muncesc sau fură. În ceea ce priveşte legile penale, acesta spune că va renunţa la prezumţia de nevinovăţie, inculpaţii fiind cei care trebuie să îşi demonstreze nevinovăţia.

Viitoarea Capitală a României, locație secretă

Moise, care scrie în proiectul lui că în acest moment „puterea decizională este în mâna idioţilor”, vrea să schimbe şi Capitala ţării, într-un oraş care se va numi Silvania.

Comic este că, deşi scrie că locul pe care se va construi oraşul este secret, la finalul punctului în care vorbeşte despre noua localitate el scrie că va fi în Ardeal, fiind o dorinţă a lui din copilărie. Ca să ne fie şi mai clar că s-a inspirat din Ceauşescu, românul stabilit în Germania vrea să comaseze în Casa Poporului toate instituţiile importante ale statului, iar ministerele să fie plasate în jurul actualei Pieţi a Constituţiei.

Tot el propune revenirea la şase zile de lucru săptămânal. Ca să fie evident că avem de-a face cu nişte propuneri comuniste, Mircea Moise scrie că în mandatul său „Interesul comun are prioritate faţă de interesul personal”. Ca să încheiem într-o notă comică, noul candidat doreşte să aplice în societatea românească proverbul „cine nu munceşte, nu mănâncă”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.