PENIBIL DIICOT recunoaște că a montat instrumente video și audio în mașina soției medicului Mihai Lucan: Explicațiile întrec ORICE IMAGINAȚIE / VIDEO

Publicat in Politica 11 Ianuarie 2018 462 ori
Google+ WhatsApp
PENIBIL DIICOT recunoaște că a montat instrumente video și audio în mașina soției medicului Mihai Lucan: Explicațiile întrec ORICE IMAGINAȚIE / VIDEO
PENIBIL DIICOT recunoaște că a montat instrumente video și audio în mașina soției medicului Mihai Lucan: Explicațiile întrec ORICE IMAGINAȚIE / VIDEO

Procurorii DIICOT s-au făcut de râs! Au montat aparatură de supraveghere în mașina soției medicului Mihai Lucan, iar aceasta a picat în timpul mersului. Aparatura a fost descoperită de soția medicului, care s-a pomenit că îi pică bucăți electronice din plafonieră. Mașina era filată de cei de la DIICOT, care când au văzut că aparatura a fost deconspirată, au mers cu mandat să o ridice.

”În cursul zilei de astăzi, ne-a parvenit informaţia că inculpatul LUCAN MIHAI a descoperit în autoturismul pe care îl utiliza, un mijloc de interceptare ambientală care aparţine Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism.

Precizăm că dispozitivul a fost instalat în autoturismul utilizat de către inculpatul Lucan Mihai urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, solicitat şi obţinut cu respectarea normelor de procedură penală.

Dispozitivul tehnic deconspirat de către inculpat a fost recuperat.”, precizează procurorii.

Trebuie spus că Maria Lucan nu este vizată în dosarele în care soţul ei are parte de acuzaţii extrem de grave, astfel că e greu de explicat cum au primit procurorii mandat de filaj de la judecători împotriva unei persoane care nu are nicio calitate în dosare penale ale soțului său.

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Zeci de plângeri privind decontări ilegale şi defavorizarea unor pacienţi de către medicul urolog Mihai Lucan au fost făcute de pacienţi, dar şi de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, a declarat fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, precizând că, după trimiterea Corpului de control la institutut, în cele şapte luni de mandat, "din fiecare plângere ieşea câte un dosar care era trimis organelor de control".

Voiculescu mai spunea că medicii, colegi ai profesorului Mihai Lucan, nu au făcut dezvăluiri despre ilegalităţile comise de acesta, pentru că riscau să îşi piardă funcţiile, existând chiar o situaţie în care un medic care a pus la îndoială autoritatea lui Lucan a fost lovit, ameninţat şi i-au fost sabotate operaţiile.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office