Fost ministru al Justiţiei, mesaj DUR către Iohannis după discursul de la CSM: 'Se numeşte Iohannis sau Băsescu?'

Publicat in Politica 05 Ianuarie 2018 959 ori
Google+ WhatsApp
Fost ministru al Justiţiei, mesaj DUR către Iohannis după discursul de la CSM: 'Se numeşte Iohannis sau Băsescu?'
Fost ministru al Justiţiei, mesaj DUR către Iohannis după discursul de la CSM: 'Se numeşte Iohannis sau Băsescu?'

Senatorul PSD Robert Cazanciuc afirmă că ar prefera "un preşedinte mediator decât jucător", referindu-se la unele afirmaţii ale şefului statului de la şedinţa de vineri a plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care s-a reunit pentru a-şi alege noua conducere. 

 

"Prima apariţie publică a preşedintelui României m-a făcut să mă întreb dacă se numeşte Iohannis sau Băsescu, de vreme ce a ales să vorbească în discursul de la şedinţa de alegeri din CSM de îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun. În anul Centenarului aş prefera, mai degrabă, un preşedinte mediator decât jucător", a scris, vineri, pe Facebook, Cazanciuc, care este preşedintele Comisiei juridice din Senat. 


El susţine că ar prefera ca "în cadrul atribuţiilor sale privind promulgarea legilor, preşedintele să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni, să aibă un dialog despre legile justiţiei pentru a vedea dacă sunt dispoziţii, instituţii care nu corespund unor aşteptări sociale". 

"Am evita astfel să discutăm despre un preşedinte greşit informat, pentru că refuz să accept varianta că, în debutul anului Centenar, preşedintele a ales să fie de partea unora, doar pentru că alţii îndrăznesc să aibă alte opinii. Eu, personal, sunt dispus să merg şi să am un asemenea dialog pe texte concrete, pentru că, în final, toţi avem nevoie de o justiţie independentă, dar şi responsabilă în acelaşi timp", a adăugat Cazanciuc.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, în şedinţa de vineri a CSM, dezbaterile din comisia specială privind legile justiţiei, susţinând că procedura a fost "proaspăt inventată", iar discuţiile s-au purtat cu "pumnul în gura" opoziţiei. 

"De ce s-or fi grăbit doamnele şi domnii parlamentari să îngraşe porcul înainte de Crăciun? Probabil nu au auzit de acea vorbă din popor cu îngrăşatul porcului în Ajun de Crăciun", a spus şeful statului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office