Un primar PNL din Prahova, trimis in judecata de DNA, alaturi de viceprimar. Ce se presupune ca au facut cei doi

Publicat in Politica 05 Ianuarie 2018 Actualizat: 05 Ianuarie 2018 1398 ori
Google+ WhatsApp
Un primar PNL din Prahova, trimis in judecata de DNA, alaturi de viceprimar. Ce se presupune ca au facut cei doi
Un primar PNL din Prahova, trimis in judecata de DNA, alaturi de viceprimar. Ce se presupune ca au facut cei doi

Procurorii DNA Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei prahovene Filipeştii de Pădure, Costel Morărescu şi a viceprimarului Vasile-Georgel Surugiu, în legătură cu acordarea nelegală de finanţări nerambursabile de peste două milioane de lei unui club privat de fotbal, potrivit unui comunicat al DNA. 

Morărescu, care este preşedinte onorific al Asociaţiei "Fotbal Club Filipeştii de Pădure", a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, iar Surugiu, preşedinte al asociaţiei, pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, în formă continuată. 

Potrivit unei sinteze a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017, în perioada 25 ianuarie 2006 - 30 martie 2012, Costel Morărescu, în calitate de primar al comunei Filipeştii de Pădure şi de ordonator principal de credite, a dispus acordarea nelegală de finanţări nerambursabile de la bugetul local, în valoare de 2.204.986 lei, Asociaţiei "Fotbal Club Filipeştii de Pădure" - structură sportivă de drept privat, prin semnarea a 56 de ordine de plată, fără existenţa unui angajament legal. 

În activitatea infracţională, Morărescu a fost sprijinit de viceprimarul Surugiu, care este şi consilier local al comunei Filipeştii de Pădure, care şi-a încălcat atribuţiile de ales local şi, cu intenţie, a iniţiat şi a votat 14 hotărâri de consiliu local în baza cărora au fost stabilite sumele de bani virate asociaţiei, fără încheierea unor contracte de finanţare nerambursabilă, cu încălcarea unor dispoziţii din Legea 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului şi Legea 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general din bugetul public. 

În cauză s-a dispus sechestru asigurător asupra tuturor sumelor existente în conturi bancare deţinute de inculpaţii Morărescu şi Surugiu, precum şi sechestru asupra unor imobile deţinute de acesta din urmă. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurărorii dispuse.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office