Ion Țiriac cere RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR: Îl dă exemplu pe Gică Popescu

Publicat in Politica 18 Decembrie 2017 1007 ori
Google+ WhatsApp
Ion Țiriac cere RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR: Îl dă exemplu pe Gică Popescu
Ion Țiriac cere RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR: Îl dă exemplu pe Gică Popescu

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat luni, în legătură cu modificarea legilor Justiţiei, că "cineva trebuie să se responsabilizeze" în momentul în care o persoană este trimisă în judecată, afirmând că persoana respectivă trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea sentinţei finale, aşa cum se întâmplă în SUA.

"Cineva trebuie să se responsabilizeze (...) în momentul în care dai în judecată un individ (...). Orice individ, în Statele Unite, are dreptul să fie acuzat sau are dreptul să se apere când este acuzat, la fel şi preşedintele, care e un cetăţean absolut normal. Dar până când, în ultima Curte, în ultima instanţă, el nu este găsit vinovat, până atunci omul e nevinovat. În special preşedintele, hai să-l lăsăm să-şi facă datoria. La noi e un pic invers, cum vezi pe unul, cum haţ, îl bagi, ba cu 30 de zile, ba cu ce a făcut - ba cu ce n-a făcut şi mai descoperi şi că acum zece ani a făcut nu ştiu ce", a susţinut Ţiriac la o conferinţă de presă, la Senat.

În opinia sa, acest mod de a judeca ar trebui "să se termine".

"Treburile acestea ar trebui oarecum să se termine. Dacă noi o să avem o Justiţie în care şi judecătorul este şi stă drept în picioare, dar şi procurorul, care este de fapt avocatul statului, cel care acuză, au nişte responsabilităţi. Nu poţi să acuzi din cer pe oricine şi pe urmă să spui: nu-i nimic, am greşit. Vă aduceţi aminte cu fotbalul, cu cei opt, în care era inclusiv Gică Popescu. Ei sunt declaraţi nevinovaţi astăzi şi după trei luni sunt 40 de ani vinovaţi. De ce?", a conchis Ţiriac.

El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat cum comentează disputa generată de modificările la legile Justiţiei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office