Mișcare fără precedent a PSD, în bugetul pe anul 2018: cresc investițiile și scade asistența socială

Publicat in Politica 13 Decembrie 2017 273 ori
Google+ WhatsApp
Mișcare fără precedent a PSD, în bugetul pe anul 2018: cresc investițiile și scade asistența socială
Mișcare fără precedent a PSD, în bugetul pe anul 2018: cresc investițiile și scade asistența socială

Bugetul pentru anul 2018 aduce o adevărată surpriză, dacă ținem cont că la putere avem un partid social-democrat. Potrivit raportului prezentat în Parlament de ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, în anul 2018 scad cheltuielile cu asistența socială cu două procente și cresc investițiile cu două procente, raportat la anul 2017.

În bugetul pe anul 2018, ponderea cheltuielilor cu asistența socială va fi de 31%, față de 33% în 2017. În același timp, investițiile cresc de la 10% în 2017, la 12% în 2018.

content-image

Măsura a fost anunțată voalat de către liderul PSD, Liviu Dragnea, cel care explica că România are prea mulți cetățeni apți de muncă, dar care preferă să stea acasă pe ajutorul social. Dragnea spunea că PSD va încerca să schimbe acest trend.

"S-a discutat despre lipsa forței de muncă din anumite domenii. S-a discutat și despre ajutoarele sociale și trebuie să o spunem foarte clar că, din păcate, o idee generoasă, care a fost lansată cu mulți ani în urmă și a generat această lege a ajutoarelor sociale, a avut și efecte nedorite, în sensul că sunt mulți cetățeni români care sunt activi, care pot munci, și care preferă să se mulțumească doar cu acele ajutoare sociale, în condițiile în care din ce în ce mai multe companii din România spun că nu au forță de muncă suficientă.

Și aici și Guvernul și Parlamentul o să ne gândim, în perioada următoare, care este cea mai bună formă prin care cei care într-adevăr au nevoie (de ajutor, n.r.) și nu pot munci să poată să fie ajutați într-un fel, dar ceilalți să nu mai poată să beneficieze de aceste ajutoare sociale", a spus Liviu Dragnea.

În schimb, senatorul PNL, Florin Cîțu, ne explica că trebuie să privim cu o anumită rezervă această cifră la asistența socială, pentru că, susține el, Guvernul nu a luat în calcul și luna octombrie la realizarea proiectului de buget și este posibil ca până la final, când va fi adoptată legea, cele două procente de la asistența socială să fie înghițite prin modificări ale proiectului de buget în Parlament, dar și prin măsuri ale Guvernului în 2018.

content-image

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office