Protestele #REZIST au fost confiscate de grupari bine organizate, menite sa dezinformeze si sa provoace

Publicat in Politica 08 Decembrie 2017 630 ori
Google+ WhatsApp
Protestele #REZIST au fost confiscate de grupari bine organizate, menite sa dezinformeze si sa provoace
Protestele #REZIST au fost confiscate de grupari bine organizate, menite sa dezinformeze si sa provoace

Plecând de la ideea că protestul este un drept al cetățenilor pentru binele cetățenilor, orice protest pașnic este binevenit într-o democrație. Conform legii 60/1991, în România, dreptul la liberă exprimare și la liberă adunare este garantat. Astfel, adunările publice – protestul fiind una dintre variante - reprezintă esența statului democratic. Aceste acțiuni facilitează implicarea cetățenilor în spațiul public și pot reprezenta o contrapondere la anumite abuzuri ale autorităților.

 

Până acum, protestele din România au fost pașnice, fără victime și fără distrugeri materiale însă în ultimele zile acestea au escaladat iar atât optica forțelor de ordine, cât și cea a protestatarilor s-a schimbat drastic.

Corupția ucide – ucidem corupția

De la mesajele amuzante împotriva clasei politice s-a ajuns la ”Corupția ucide – ucidem corupția„. De la manifestațiile unde mergeau părinții împreună cu copiii am ajuns la lovirea brutală a contestatarilor. De la domnișoare care ofereau flori jandarmilor am ajuns la indivizi înarmați cu arme albe care atacă violent orice contestatar. Și, în final, de la manifestații cu zeci de mii de oameni am ajuns la câteva sute.

La cei rămași și acum în stradă se pot observa mișcări coordonate, asumate și organizate în stil paramilitar, cu planuri, cu obiective, cu resurse. Modul în care se acționează pentru a-l scoate ”Sandi” din mâinile jandarmilor trădează experianța. Acum, în piață au rămas grupuri mici, dar bine organizate, cu o experiență consolidată în instigare, în dezinformare, în propagandă și în organizarea unor mișcări violente de stradă. Pe lângă liderii pe care îi vedem pe Facebook și la TV, care vorbesc frumos și prezintă idei utopice, în rândurile lor se află membri ai galeriilor, învățați cu luptele cu jandarmii și cunoscătorii ai tacticilor de gherilă urbană.

Pentru a vedea ce se va întâmpla în această iarnă în București trebuie să urmărim mișcările de stradă din Grecia. Aceleași tactici, ultrași și forțe obscure care profită de dezordinea creată. În aceste momente instituțiile statului și societatea civilă responsabilă trebuie să acționeze. România nu are nevoie de anarhie, iar protestele violente spre asta ne îndreaptă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office