Primarul PNL din Bãtrâni, judetul Prahova, crede ca banii de la Ministerul Mediului sunt pentru afacerea familiei

Publicat in Politica 14 Noiembrie 2017 1196 ori
Google+ WhatsApp
Primarul PNL din Bãtrâni, judetul Prahova, crede ca banii de la Ministerul Mediului sunt pentru afacerea familiei
Primarul PNL din Bãtrâni, judetul Prahova, crede ca banii de la Ministerul Mediului sunt pentru afacerea familiei

Caz incredibil intr-o comuna din Prahova, unde fondurile publice sunt considerate un "dar de la Dumnezeu" pentru primar si familia sa.

 

In comuna Batrani, primarul Gheorghe Necula, profitand de functia detinuta in aparatul administrativ, a reusit sa obtina documentatia necesara atragerii de fonduri de la Ministerul Mediului pentru afacerea familiei. Mai exact, pentru ferma de animale detinuta de fiul sau, Necula Mihai Bogdan.

Pe 17 iulie 2017, Necula Mihai Bogdan, fiul primarului comunei Bătrâni, Necula Gheorghe, care are o fermă de animale în localitate, solicită și obține dezmembrarea în două loturi a unui teren de 4.499 mp. Pe unul dintre loturi, având o suprafață de 2.000 de mp îl donează Primăriei Bătrâni condusă de tatăl său, informeaza www.observatorulph.ro

Primarul propune construcția pe terenul respectiv a unei investiții finanțate de Ministerul Mediului

Patru zile mai târziu, pe 21 iulie, tatăl donatorului, primarul comunei Bătrâni Necula Gheorghe, inițiază un proiect de hotărâre adoptat de consilierii locali, prin care se acceptă donația fiului în vederea construcției ”platformă comunală de colectare a gunoiului de grajd” în vederea introducerii în domeniul public al comunei Bătrâni.

Toate bune și frumoase până aici, însă generozitatea fiului primarului are un scop :)

În textul hotărârii se menționează că ”se acceptă ca familia donatorului (n.r. din care face parte chiar primarul comunei) să beneficieze gratuit pentru depozitarea gunoiului de grajd”. Practic, prin această clauză, ferma de vaci a familiei primarului scapă de o problemă majoră a tuturor crescătorilor de animale: deșeurile, mai scrie sursa citata.

Mai mult, același proiect, care a și devenit hotărâre a Consiliului Local Bătrâni, prevede că în termen de doi ani, dacă investiția nu este finanțată, terenul respectiv să revină fostului proprietar, adică fiului primarului. 

”Consider că sunt îndeplinite condițiile de legalitate și oportunitate” 

În expunerea de motive, semnată de tatăl beneficiarului, se arată că terenul a fost evaluat de un expert regional din partea Ministerului Mediului, care se ocupă de programul privind colectarea gunoiului de grajd. ”Consider că sunt îndeplinite condițiile de legalitate și oportunitate și propun Consiliului Local al comunei Bătrâni adoptarea hotărârii în forma și conținutul prezentate în proiect” se încheie expunerea de motive semnată de primarul Necula.

”Era conflict de interese dacă fiul meu primea bani pentru acel teren. El l-a donat”

Contactat de observatorulph.ro, primarul Necula Gheorghe, susține că nu poate fi acuzat de conflict de interese. ”Este adevărat că terenul donat pentru rampa de gunoi de grajd aparține fiului meu, care are o fermă de animale. Nu e nimic ilegal în asta. Eram în conflict de interese dacă fiul meu primea bani pentru acel teren, dar nu a fost cazul pentru că, repet, a fost o donație! El decât va depozita gunoiul acolo”, a declarat primarul, citat de www.observatorulph.ro 
Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office