Primarul Adrian Dobre explica de ce platim 9000 de euro pentru SFATURI de organizare a unui targ de Craciun la Ploiesti

Publicat in Politica 12 Octombrie 2017 668 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Adrian Dobre explica de ce platim 9000 de euro pentru SFATURI de organizare a unui targ de Craciun la Ploiesti
Primarul Adrian Dobre explica de ce platim 9000 de euro pentru SFATURI de organizare a unui targ de Craciun la Ploiesti

Într-o emisiune la postul Ploiești TV, primarul Adrian Dobre a apărat inițiativa administrației locale, care a declanșat procedura de achiziție publică pentru un concept de organizare a Târgului de Crăciun. 

Edilul susține că, deși se vor cheltui 9000 de euro plus TVA, acești bani vor ajuta la găsirea celei mai bune soluții, așa cum s-a întâmplat la Sibiu, Timișoara și în alte orașe cu tradiție. 

În același timp, tot el recunoaște că bugetul municipiului Ploiești trece printr-o criză puternică, pentru că au crescut cheltuielile, în timp ce veniturile se mențin realativ stabile, în jur de 520 milioane de lei. 

Întrebat dacă într-o astfel de situație e indicat să dăm bani doar pentru un concept, Adrian Dobre a precizat: „Ați văzut ce frumoase sunt sărbătorile în alte orașe. Acolo se aplică astfel de concepte, gândite de firme private. Poate că vom cheltui 9000 de euro, dar vom micșora prețul cu organizarea acestui eveniment.”

În ultimii ani, administrația ploieșteană a cheltuit între 200.000 de lei (iarna de tristă amintire 2015-2016, când era să nu se mai facă nimic) și 420.000 de euro (iarna 2012-2013, în mandatul lui Iulian Bădescu) numai pentru a închiria, timp de o lună, instalații și figurine pentru iluminatul de sărbători. 

  • În ce constă licitația organizată de Primăria Ploiești

„Municipiul Ploiesti organizeaza achizitie de servicii din anexa 2, in baza dispozitiilor cap. III, sectiunea 5 – Paragraful 8, art.101. alin (2) din  H.G. nr. 395/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica din legea 98/2016 privind achizitiile publice, urmatoarele servicii cuprinse in anexa nr. 2 din Legea 98/2016: “Propuneri pentru organizarea/amplasarea Targului de Craciun si pentru ornarea iluminatului ornamental festiv in unele zone din Municipiul Ploiesti, in perioada sarbatorilor de iarna aferente anilor 2017 si 2018”, conform cerintelor documentatiei de atribuire. 
            Cod de clasificare CPV:

79956000-0 Servicii de organizare de târguri şi expoziţii

Valoarea estimata a contractului este de 40.000 lei, fara TVA 
           
Sursa de finantare: Bugetul local al Municipiului Ploiesti.

Intreaga Documentatie de atribuire aferenta achizitiei de servicii, respectiv Fisa de date a achizitieiCaietul de sarcini, Formularele si Formularul de contract, sunt anexate prezentului Anunt.


Achizitia serviciilor prevazute mai sus (anexa 2 din Legea98/2016) va fi facuta exclusiv prin catalogul electronic SEAP si va fi finalizata cu un contract de servicii. Detalii tehnice si oferta finaciara vor fi postate in catalogul electronic SEAP (e-licitatii.ro) pana la data de  13.10.2017, orele 12:00.  Dupa expirarea acestui termen vom analiza ofertele postate in SEAP. Ofertele vor fi identificate in SEAP dupa cod CPV si denumirea serviciilor, conform anunt. Solicitam mentionarea la denumirea serviciilor si a precizarii ca ofertele sunt postate pentru Municipiul Ploiesti, pentru o mai buna identificare a acestora. 


In acelasi timp, Documentele de calificare, Propunerea  tehnica, Formularul de oferta si Anexele acestuia, Declaratia privind insusirea sau formularea de amendamente (numai in ceea ce priveste clauzele specifice) referitoare la formularul de contract de prestari servicii se transmit la adresa de e-mail: achizitii.publice@ploiesti.ro, pana la termenul limita precizat in Anuntul de depunere oferte – documentatia de atribuire,  urmand ca acestea sa fie depuse in original, la Registratura Primariei Municipiului Ploiesti, B-dul Republicii nr. 2, intrarea C, doar de catre ofertantul situat pe primul loc in clasamentul intocmit prin aplicarea criteriului de atribuire asupra ofertelor admisibile, in termen de maxim 3 zile lucratoare de la solicitarea formulata in acest sens de catre autoritatea contractanta.
Achizitia de servicii va fi derulata in SEAP de catre autoritatea contractanta numai cu ofertantul declarat castigator, dupa parcurgerea procedurii anterior prezentata.  Propunerea tehnica va fi întocmita si prezentata astfel încât aceasta sa respecte cerintele minime prevazute si să asigure posibilitatea identificarii si verificării corespondenţei între aceasta şi respectivele cerinte.


Informatii suplimentare se pot obtine de la Serviciul Achizitii Publice si Contracte, B-dul Republicii, nr. 2, etaj 8, camera 829, telefon: 0244/516699, int. 114, 522, 303 fax: 0244/510736.
Anuntul pentru achizitia directa a fost publicat si in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa: www.e-licitatie.ro – Administrare – Publicitate – Anunturi, sub nr. 126235/05.10.2017

sursa: www.max-media.ro 

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office