Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, prezent la comemorarea lui Aurel Vlaicu, la Banesti

Publicat in Politica 14 Septembrie 2017 369 ori
Google+ WhatsApp
Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, prezent la comemorarea lui Aurel Vlaicu, la Banesti
Presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, prezent la comemorarea lui Aurel Vlaicu, la Banesti

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a participat , miecuri, 13 septembrie 2017 , la Băneşti la comemorarea a 104 ani de la moartea pionierului aviaţiei române şi mondiale - Aurel Vlaicu.

În cadrul acestei manifestări comemorative a fost evocată personalitatea marelui inventator, inginer şi pilot român, care prin determinarea şi perseverenţa sa a construit primul avion pe teritoriul ţării noastre. Brevetul a fost înregistrat de Aurel Vlaicu cu numele de „maşina de zburat cu corp în urma de săgeată“. Cuvintele sale publicate într-un articol sunt sugestive pentru a demonstra dragostea sa pentru zbor şi pentru aviaţie: ,,Bucuria cea mai mare, însă, am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea, nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem eu”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a subliniat contribuţia deosebit de importantă a marelui inventator Aurel Vlaicu la dezvoltarea aviaţiei naţionale şi internaţionale, amintind şi faptul că nu trebuie să ne uităm valorile şi oamenii care au contribuit prin efortul lor constant la dezvoltarea identităţii naţionale.La finalul acestor manifestări s-au depus buchete de flori şi coroane, ca un omagiu adus celui care, prin sacrificarea propriei vieţi, a lăsat moştenire neamului românesc primul aparat de zbor.
Image may contain: one or more people, sky, cloud and outdoor
Image may contain: cloud, sky, outdoor and nature
Image may contain: one or more people, cloud, sky and outdoor
Image may contain: 3 people, people standing and outdoor

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office