Sa ne fereasca Dumnezeu de asfaltarile "liberale". Intr-o localitate din Prahova, cetatenii il plang pe fostul primar PSD-ist dupa ce s-au convis de "talentul" PNL

Publicat in Politica 11 Septembrie 2017 1523 ori
Google+ WhatsApp
Sa ne fereasca Dumnezeu de asfaltarile "liberale". Intr-o localitate din Prahova, cetatenii il plang pe fostul primar PSD-ist dupa ce s-au convis de "talentul" PNL
Sa ne fereasca Dumnezeu de asfaltarile "liberale". Intr-o localitate din Prahova, cetatenii il plang pe fostul primar PSD-ist dupa ce s-au convis de "talentul" PNL

Cine mai crede că liberalii români sunt cei mai corecți, deștepți și iubiți dintre pământeni este pur și simplu idiot.

Liberalii de azi nu mai sunt cei de pe vremea lui Brătianu. Liberalii de azi stau în gură cu interesul națiunii, cu idealurile neamului, doar atunci când interesele personale o cer.

Liberalii de azi s-au compromis în tot de felul de colaborări politice de stânga și de dreapta, colaborări care nu au adus niciun folos imaginii partidului, ci au servit doar interesele de moment, personale, ale unora sau altora.

Liberalii de azi sunt o specie politică de genul Dinu Păturică sau Tănase Scatiu.

Să vă dăm un exemplu. Într-o urbe prahoveană, după lungi ani de domnie social-democrată, Primăria a fost în sfârșit câștigată de candidații filialei locale a Partidului Național Liberal. Odată cu investirea lor în funcție, cetățenii orașului se așteptau ca în localitatea să fie reinstaurată aplicarea legii, să aibă o parte de o transparență adevărată cu privire la cheltuirea banului public, să asiste la o transparență totală în actul administrativ decizional.

Aș, de unde? Nu ai să vezi așa ceva. Modul de lucru al liberalilor este aproape identic cu cel al social-democraților pe care i-au înlocuit.

Terenuri și clădiri vândute sau concesionate prin negociere directă, fără licitație. Măriri de salarii, fără reduceri de personal și fără eficientizarea activității funcționarilor publici și angajaților administrației publice locale. Lucrări făcute cu încălcarea legii, mai precis a dispozițiilor financiar-contabile în administrația publică locală. Toate acestea sunt ingredientele noii guvernări locale liberale.

Chestia este că unele lucrări sunt făcute aiurea. Așa cum a fost făcută și asfaltarea unui teren din orașul prahovean. Adică s-au alocat niște bani pentru un spațiu care nu ține de domeniul public al unității administrativ-teritoriale, ci aparține altcuiva. 

Vă dați seama? Liberalii din localitatea respectivă au cheltuit niște bani publici pentru o utilitate publică, dar care nu era în parohia lor. Curtea de Conturi a taxat în dese rânduri asemenea practici și i-a obligat pe edilii care au procedat la fel ca liberalii noștri să întoarcă la bugetul local banii cheltuiți aiurea. 

inundatii-mizil3

Se pare însă că aceste exemple nu au ajuns și la urechile liberalilor din localitatea respectivă, din moment ce pe riscul lor au ales să asfalteze pe bani de la bugetul local un teren care nu aparține orașului. Sperăm doar să nu fi făcut la fel și în alte zone din localitate. Nu de alta, dar în timp ce asfaltul liberal se toarnă unde nu trebuie sau mai bine zis unde nu este voie din punct de vedere legal, pe alte străzi din oraș nu s-a mai turnat nici măcar piatră de ani de zile și rigolele de scurgere nu mai fac față la primele picături de ploaie.

Ca să nu mai vorbim despre ce ar spune cei de la Curtea de Conturi dacă situația descrisă mai sus a devenit o practică în urbea respectivă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office