Eurostat, vești URIAȘE pentru Guvern: România, a doua creștere din Europa

Publicat in Politica 15 August 2017 504 ori
Google+ WhatsApp
Eurostat, vești URIAȘE pentru Guvern: România, a doua creștere din Europa
Eurostat, vești URIAȘE pentru Guvern: România, a doua creștere din Europa

România înregistrează creșteri considerabile față de celelalte țări din Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, România este pe locul doi la creșterea producției industriale, înregistrând o creștere cu 16,5% față de aceeași perioadă a anului 2016. Pe primul loc la acest capitol se află Estonia, care a înregistrat o creștere a producției industriale de 14,5%.

Pe locul al treilea s-a plasat Suedia, cu o creşterea anuală a producţiei industriale de 8,9%, informează Incont.

În zona euro, avansul producţiei industriale a atins în iunie un ritm anual de 2,6%.

Faţă de luna mai, producţia industrială din UE a scăzut în iunie cu 0,5%, iar în zona euro cu 0,6%. Cele mai mari scăderi au avut loc în Irlanda (7,5%), Cehia (3,8%) şi Malta (3,2%% şi cele mai mari creşteri în Luxemburg (3,4%) şi Estonia, Croaţia şi Olanda (toate de 1,2%).

Potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS), industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în iunie o creştere a producţiei cu 8,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, susţinută de creşterile industriei extractive şi industriei prelucrătoare.

Evoluţia vine după ce, în luna mai, industria a înregistrat o creştere de 17,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cel mai mare avans din aprilie 2013.

Cumulat, în primele şase luni ale acestui an, producţia industrială a urcat cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Pe sectoare, industria prelucrătoare, cu contribuţia cea mai importantă în România, a produs în iunie cu 9,5% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2016.

Industria extractivă a înregistrat un avans de 12,4%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,5%.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office