DNA ia cu asalt primăriile. Val de edili trimişi în judecată

Publicat in Politica 08 August 2017 1085 ori
Google+ WhatsApp
DNA ia cu asalt primăriile. Val de edili trimişi în judecată
DNA ia cu asalt primăriile. Val de edili trimişi în judecată

Direcţia Naţională Anticorupţie ia cu asalt primăriile din întreaga ţară. Şase primari din judeţele Suceava, Vrancea, Tulcea, Mehedinţi, Dolj şi Mureş au fost trimişi în judecată. Cei mai mulţi dintre ei sunt acuzaţi de nereguli privind gestionarea fondurilor europene.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MELEN VASILE VIOREL, la data faptelor primar al comunei Brodina, județul Suceava și administrator în fapt al SC Forestbrod SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte),

- conflict de interese în formă continuată" , potrivit unui comunicat al DNA.

Şi primarul comunei Fitioneşti, judeţul Vrancea, a fost luat în vizor de procurorii anticorupţie şi a fost trimis în judecată, în stare de libertate.

"CAZACU IORDACHE, la data faptelor și în prezent primar al comunei Fitionești, jud. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de: 
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- fals intelectual, în formă continuată"

Procurorii anticorupţie din Constanţa l-au trimis în judecată şi pe fostul edil al comunei Văcăreni, din judeţul Tulcea.

"GHERGHIȘAN STERIAN, la data faptelor primar al comunei Văcăreni, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (3 fapte),
- fals intelectual."

Şi primarul comunei Devesel urmează să dea explicaţii în faţa judecătorilor.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 
DROCAN FABIAN LAURENȚIU COSTEL, la data faptelor și în prezent primar al comunei Devesel, jud. Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene", se mai arată în comunicatul DNA.

Primarul comunei Robăneşti, din judeţul Dolj, Niţu Romică, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a trei infracțiuni de fals intelectual, iar fostul primar al municipiului Reghin, Gliga Daniel- Gabriel pentru încălcarea prevederilor legale și semnarea unor contracte de închirieea a unor imobile ANL fără respectarea procedurilor de atribuire.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office