Protestul #Rezist este INTERZIS. Manifestanţii sfidează autorităţile: 'Diseară VOM IEŞI din case'

Publicat in Politica 16 Iulie 2017 1002 ori
Google+ WhatsApp
Protestul #Rezist este INTERZIS. Manifestanţii sfidează autorităţile: 'Diseară VOM IEŞI din case'
Protestul #Rezist este INTERZIS. Manifestanţii sfidează autorităţile: 'Diseară VOM IEŞI din case'

Deşi Primăria Capitalei a respins cererea pentru protestul #rezist, din seara aceasta, din Piața Victoriei, pe motiv că există o altă adunare publică, manifestanţii nu se lasă înduplecaţi şi susţin că vor organiza protestul chiar şi în lipsa unui aviz. Anunţul a fost făcut recent pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

"Din pacate, este adevarat! Statul român, prin Jandarmerie si MAI, incearca sa opreasca democratia in România. Totul pentru protejarea, nu a poporului, nu a statului, ci a coruptilor, a celor care au furat si fura de la popor. Diseara vom iesi din case! Pentru democratie, libertate si egalitate in fata legii.Pentru ca românii si România merita respect, vor respectarea legii si a drepturilor cetatenesti.", se arată în anunţul organizatorilor.

Protestul "NU vrem să fim o nație de hoți. Apărăm democrația" ar urma să înceapă la ora 20.00, obiectivele manifestației fiind atragerea atenției Guvernului asupra drepturilor cetățenești, libertatea de opinie și a valorilor democratice. Destinația finală a manifestației va fi sediul PSD.

Motivul oficial al autorităților pentru interdicția în Piața Victoriei este acela că "la data și intervalele orare menționate, se desfășoară altă adunare publică declarată și analizată anterior”, fără a preciza care este aceasta.

Primăria Capitalei a mai arătat, în răspunsul la cererea de autorizare a marșului de protest, publicat pe pagina de facebook a Corupția Ucide, că ”în procesul verbal încheiat în ședința comisiei din data 14.07.2017, s-a consemnat faptul că desfășurarea adunării publice ar stânjeni folosirea normală a drumurilor publice și a transportului în comun, iar deplasarea pe contrasens, pe o singură bandă de circulație, nu asigură protecția participanților la manifestație. Drept pentru care, în conformitate cu prvederile art. 10 alin. 1, din legea 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunării publice în condițiile sus menționate”.

Proteste se anunţă şi în alte oraşe din ţară.  În Timișoara, manifestația va începe să se adune în Piața Sfântul Gheorghe de la ora 20.00.

"Pe principiul 'diavolul se ascunde în detalii', PSD ne pregătește o mulțime de surprize în noul Cod Administrativ, din acelea care te fac să te enervezi și să ieși în stradă, cu tot cu cățel", se arată pe pagină de Facebook a evenimentului "Timișoara continuă luptă anticorupție! #rezist".

Protestatarii sunt așteptați și în Piața Unirii de la Cluj, de la ora 19.00. Sub îndemnul "Haideți să ne strângem un milion împotrivă corupției" va fi un protest și în Alba Iulia. Aici oamenii sunt așteptați la Prefectură, de la ora 20:00. Proteste vor avea loc și la Iași în Piața Unirii, la ora 19.30, în Galați la Prefectură, începând cu ora 19.00, și în Constanța la aceeași oră, tot în fața prefecturii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office