TSD Prahova sarbatoreste Ziua Frantei, la Ploiesti

Publicat in Politica 14 Iulie 2017 917 ori
Google+ WhatsApp
TSD Prahova sarbatoreste Ziua Frantei, la Ploiesti
TSD Prahova sarbatoreste Ziua Frantei, la Ploiesti

Organizatia de tineret a PSD Prahova este singura din judet care a tinut sa celebreze Ziua Frantei, tinand cont de relatia dintre tara noastra si poporul francez.

 

Tinerii si-au dat intalnire in fata Colegiului National "Mihai Viteazul" din Ploiesti, la statuia regelui Henric al IV-lea, contemporan cu Mihai Viteazul si cel caruia Franta  ii datoreaza dezvoltarea economica după un război religios ce a dezbinat țara.

Instalarea unui bust al unui rege din Franţa la Ploieşti are la baza si faptul că istoria consemnează prin tablouri şi documente relaţiile diplomatice dintre cei doi conducători.

"O prietenie de mai bine de 200 de ani merită sărbătorită, cu bucurie, și la Ploiești!  Pentru că România poartă stindardul de francofonie în Europa de Est, echipa TSD Prahova celebrează 14 iulie, Ziua Națională a Republicii Franceze", este mesajul tinerilor din TSD Prahova.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office