Deputat Andreea Cosma ( PSD ) - "România a devenit principalul partener al SUA din Europa"

Publicat in Politica 13 Iunie 2017 790 ori
Google+ WhatsApp
Deputat Andreea Cosma ( PSD ) - "România a devenit principalul partener al SUA din Europa"
Deputat Andreea Cosma ( PSD ) - "România a devenit principalul partener al SUA din Europa"

Deputatul PSD Andreea Cosma a anunțat marți, 13 iunie, că în urma declarațiilor președintelui SUA, Donald Trump, prin care acesta își arată susținerea față de România și laudă eforturile de creștere a cheltuielilor militare la 2% din PIB arată faptul că țara noastră și-a consolidat poziția de partener strategic în cadrul NATO. Președintele Trump a dat România ca exemplu pentru restul statelor membre NATO, în ceea ce privește necesitatea de majorare a contribuțiilor pentru apărare.

„În acest moment, România a devenit principalul partener al SUA din Europa. Consider că vizita președintelui Iohannis în Statele Unite, de săptămâna trecută, a fost deosebit de importantă pentru noi, ca națiune. Faptul că președintele Dragnea a fost la Washington în ianuarie, iar în urmă cu câteva zile s-a aflat acolo și președintele Iohannis ajută România nu numai din punct de vedere militar, dar și din punct de vedere economic. Nu contează din ce parte a eșichierului politic este liderul care ne reprezintă la acest nivel, trebuie să fim in primul rând români si abia apoi membri de partid”, a declarat Andreea Cosma.

În luna iulie a acestui an, țara noastră va găzdui un exercițiu de amploare, la care vor participa aproximativ 30.000 de soldați din țările membre NATO. Acest lucru arată încrederea pe care ne-o oferă partenerii noștri strategici, americanii, dar și eforturile pe care le-a făcut actualul Guvern pentru a aloca resurse financiare suplimentare pentru dotarea armatei și pregătirea soldaților români.

„În timpul campaniei electorale de anul trecut, programul pe care l-a prezentat Partidul Social Democrat cetățenilor români nu s-a limitat doar la aspectele care țin de bunăstarea fiecăruia, de nivelul veniturilor, de crearea de locuri de muncă. Am avut și o componentă de securitate națională, în care ne-am asumat ferm că vom aloca 2% din PIB pentru Apărare, așa cum s-a angajat România în fața partenerilor săi. Iată că acest lucru a fost apreciat, în primul rând de președintele Donald Trump, iar România este tratată de America ca unul din principalii parteneri de dialog din Uniunea Europeană. Creșterea bugetului pentru apărare și respectarea deciziilor NATO și a cerințelor SUA în această privință este dovada că România își respectă promisiunile și este un aliat pe care te poți baza. Astfel, țara noastră a devenit un reprezentant de seamă al NATO și principalul vector de securitate în regiunea Balcanilor și în Europa de Est”, a subliniat deputatul social-democrat.

NATO este în prezent cel mai important factor de echilibru și stabilitate la nivel mondial. Un lucru deosebit de important pe care l-a declarat președintele SUA s-a referit la faptul că America nu va ezita deloc să se folosească de articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, semnat la Washington în 1949, iar acest lucru este o garanție a stabilității și predictibilității țării noastre pe termen lung: „Părțile convin că un atac armat împotriva unei sau mai multora dintre ele, va fi considerat un atac împotriva tuturor”, se anunţă într-un comunicat de presă.

Cristi Vasilescu

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.