Protocol între municipiul Ploieşti şi Institutul Aspen România. Ce vizează colaborarea

Publicat in Politica 21 Aprilie 2017 436 ori
Google+ WhatsApp
Protocol între municipiul Ploieşti şi Institutul Aspen România. Ce vizează colaborarea
Protocol între municipiul Ploieşti şi Institutul Aspen România. Ce vizează colaborarea

Municipiul Ploieşti va colabora cu Institutul Aspen România, un proiect de hotărâre întocmit în acest sens aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei ordnare care va avea loc luni, de la ora 14.30. Iată ce vizează colaborarea dintre cele două entităţi:

"Protocolul are în vedere crearea unui parteneriat instituțional între Municipiul Ploiești și Asociația Institutul Aspen România pe teme de interes general cu scopul îmbunătățirii bunei guvernanțe la nivel central și local și sprijinirea proiectelor de interes național, regional și internațional.

Prin protocolul incheiat, Institutul Aspen Romania va sprijini municipiul Ploiesti in explorarea subiectelor de interes in domeniul planificarii urbane si a oportunitatilor de finantare pe care le implica si pentru o intelegere mai profunda a tuturor aspectelor, cu accent pe felul in care descoperirile regionale, europene si internationale din sector modeleaza procesul curent de planificare urbana.
Protocolul va analiza posibilele oportunitati de investitii in domenii si pe strategii care sa faciliteze crearea unor parcuri tehnologice urbane si a unei planificari comunitare de reabilitare. Este vorba de afaceri inteligente si solutii financiare, sisteme integrate de management al datelor, sisteme de date modulare si proceduri de eliminare a deseurilor si domeniul de aplicare pentru sistemele digitale conectate în domeniul energiei, traficului, mediului si sanatatii.
Institutul Aspen Romania doreste sa extinda domeniul de aplicare al dezbaterii privind planificarea urbană și politicile din România, concentrându-se asupra strategiilor de urbanizare, economiei urbane, siguranței urbane, rezistenței economice și sociale, comunităților urbane și evoluției rețelelor urbane, calitatii vieții. Subiectele prioritare supuse atentiei: modele imobiliare contemporane pentru orase inteligente, infrastructura si mijloace de transport durabile, eficienta energetica si acces la locuinte la preturi accesibile, managementul si extinderea zonelor verzi, orase cu identitate culturala si creative, economie urbana si rolul educatiei si migratiei, globalizare urbana si tehnologie etc.
Parteneriatul va facilita intalniri cu experti externi in planificare urbana, infrastructura, transport, domeniul energetic si financiar ce pot sa ofere informatii si analize economice substantiale referitoare la proiectele municipiului Ploiesti.
Domeniile pentru care parteneriatul va cauta solutii prin proiectele propuse a fi realizate vor fi urmatoarele:

- Infrastructura urbana si transport
- Mobilitate inteligenta integrata
- Orase inteligente: eficienta energetica si cladiri „verzi”;
- Management urban electronic

- Mecanisme de finantare si o dezvoltare a oraselor pentru un nou model urban
- Planificarea oraselor pentru noua economie:
- Viitorul Mobilitatii Urbane
- Regandirea serviciilor publice de utilitate urbana intr-o economie digitalizata
- Sanatate publica: servicii pentru comunitatea locala
- Politici culturale și de identitate pentru comunitățile din mediul urban".

 

Realestate Paulesti

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office