Dna Ploiesti, flagrant reusit intr-un dosar important de coruptie

Publicat in Politica 21 Aprilie 2017 1813 ori
Google+ WhatsApp
Dna Ploiesti, flagrant reusit intr-un dosar important de coruptie
Dna Ploiesti, flagrant reusit intr-un dosar important de coruptie

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat dat publicitatii joi, 20 aprilie 2017, ca procurorii din cadrul DNA Ploiesti, structura condusa de Lucian Onea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a procurorului PICCJ Catalin Ceort, pentru luare de mita. In acelasi dosar a fost trimis in judecata, sub control judiciar, avocatul Victor Ignat, acuzat de complicitate la luare de mita.

 

Iata comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata,

in stare de libertate, a inculpatului CEORT CATALIN NICOLAE, la data faptei procuror in cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Urmarire Penala si Criminalistica, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

si sub control judiciar, a inculpatului IGNAT VICTOR, la data faptei avocat suspendat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Catalin Nicolae, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Urmarire Penala si Criminalistica, in mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor in cauza), cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar penal aflat in instrumentarea magistratului.

Acesti bani au fost pretinsi de inculpatul Ceort Catalin Nicolae in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu un act contrar acestor indatoriri, in sensul adoptarii unei solutii favorabile fata de martor in cauza respectiva.

La data de 27 decembrie 2016, in scopul aratat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office