De ce NU va fi extradat Sebastian Ghita. Motivul IREFUTABIL!

Publicat in Politica 15 Aprilie 2017 3781 ori
Google+ WhatsApp
De ce NU va fi extradat Sebastian Ghita. Motivul IREFUTABIL!
De ce NU va fi extradat Sebastian Ghita. Motivul IREFUTABIL!

Contrar vehicularilor aparute in presa cu privire la extradarea lui Sebastian Ghita, aflat sub custodia organelor de ancheta din Serbia, in realitate, fostul deputat are toate sansele sa nu ajunga in Romania, oricat de mult si-ar dori unii sa-l urmareasca defiland in catuse.

 

De ce NU va fi extradat Ghita

Intre Romania si Serbia NU exista un tratat de extradare. Singurul document in acest sens a fost semnat in 1961 intre Rep. Populară Română şi Rep. Populară Federativă Iugoslavia, insa niciuna dintre cele doua state astfel constituite nu mai exista astazi.

In 1961, Iugoslavia (Rep. Populară Federativă Iugoslavia) era constituita din șase republici socialiste: Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia, Muntenegru, Slovenia, Serbia și două provincii socialiste autonome (Kosovo și Voivodina). 

Începând cu 1991, R.S.F. Iugoslavia s-a dezintegrat în războaiele iugoslave, urmate de secesiunea entităților constituente ale statului federal.

Ultima entitate cunoscută cu acest nume a fost Republica Federală Iugoslavia, înființată la data de 27 martie 1992. Aceasta a fost o federație constituită din două republici non-secesioniste rămase: Muntenegru și Serbia (incluzând provinciile autonome Voivodina și Kosovo). În 4 martie 2003, a fost redenumită în Uniunea Statală a Serbiei și Muntenegrului, iar numele „Iugoslavia” a fost desființat oficial.

La 3 iunie, respectiv 5 iunie 2006, Muntenegru și Serbia și-au declarat independența, astfel sfârșindu-se statul iugoslav.

Asadar, tratatul de extradare pe care Rep. Populară Română şi Rep. Populară Federativă Iugoslavia nu mai poate fi luat in considerare din moment ce Iugoslavia nu mai exista ca stat.

Astazi, Sebastian Ghita se afla in Serbia, stat devenit independent in 2006, iar in vederea extradarii, Romania si Serbia trebuie sa ratifice un nou tratat in acest sens.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office