SURSE/ City managerul Teodora Marin, inlocuita cu un PNL-ist cunoscut

Publicat in Politica 15 Martie 2017 1689 ori
Google+ WhatsApp
SURSE/ City managerul Teodora Marin, inlocuita cu un PNL-ist cunoscut
SURSE/ City managerul Teodora Marin, inlocuita cu un PNL-ist cunoscut

Potrivit unor zvonuri care circula pe holurile Primariei Ploiesti, city managerul Teodora Marin ar urma sa fie schimbata din functia administrativa, in locul sau fiind propus un liberal cu state vechi in partid.

 

Astfel, surse din Palatul Administrativ il dau pe Bogdan Nica drept viitor city manager al Ploiestiului in locul Teodorei Marin. 

Teodora Marin a fost confirmată oficial drept noul City Manager (administrator public) al Ploieştiului de către primarul Adrian Dobre in luna iulie a anului trecut. Aceasta a fost directorul Direcţiei Tehnic Investiţii înainte în timpul mandatului lui Andrei Volosevici şi a fost schimbată în 2012 cu Mihaela Iamandi, de către primarul Iulian Bădescu.

Bogdan Nica are 49 de ani, este de profesie medic si a candidat la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016.  Nica este membru PNL incă din 1990, din perioada studenției. "Sunt coautor al capitolului ”Sănătate” din programul candidatului PNL la alegerile prezidențiale și coautor la programul de guvernare al USL 2012. Am fost membru al Comisiei Naționale de Sănătate a PNL între 2011 – 2012, iar în prezent sunt membru al Biroului Permanent Județean al PNL Prahova.", se autodescrie liberalul.

Image result for bogdan nica pnl prahova

Care este rolul city managerului

Un city manager este responsabil pentru controlul operaţiunilor derulate de municipalitate şi pentru implementarea măsurilor adoptate de consiliul local. El acţionează asemenea unui CEO (chief executive officer) al unei corporaţii care acordă servicii de management profesionist. Managerul este subordonat consiliului local, de obicei în baza unui contract în care sunt clar evidenţiate drepturile şi obligaţiile sale, iar ideal este ca acesta să nu fie membru al nici unui partid politic, aceasta deoarece el trebuie ales pentru profesionalismul sau, nu datorită afilierii la un anumit partid. Cele mai frecvent întâlnite atribuţii şi responsabilităţi ale unui city manager includ: supravegherea zilnică a departamentelor primăriei şi a conducătorilor acestora, pregatirea proiectelor bugetelor anuale, acordarea de consultanţă pertinentă în diferite probleme de interes pentru consiliu, întâlnirea cu cetăţenii sau grupuri organizate ale acestora pentru o mai bună înţelegere a problemelor care îi preocupă, asigurarea unui leadearship care să încurajeze performanţe mai ridicate ale lucrătorilor/funcţionarilor municipalităţii şi în general asigurarea normală şi eficientă a dezvoltării activităţilor realizate de municipalitate în baza unei înţelegeri aprofundate a modului în care acestea se desfaşoară.

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office