Laurentiu Rebega va decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European

Publicat in Politica 10 Ianuarie 2017 375 ori
Google+ WhatsApp
Laurentiu Rebega va decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European
Laurentiu Rebega va decide cine va fi viitorul președinte al Parlamentului European

O simulare a votului pentru președinția Parlamentului European realizată de VoteWatch și prezentată de Euractiv (AICI) arată că primul român care candidează la această funcție, europarlamentatul Laurențiu Rebega, ar obține 60 de voturi, cu mult peste voturile Grupului Europa Națiunilor și Libertății care îl susține.

 

Rebega s-ar situa astfel pe locul 5 în primul tur de scrutin, cu un număr de voturi important pentru turul doi în care cursa dintre socialiști și populari se anunță strânsă.

Astfel, Antonio Tajani, candidatul PPE are 216 voturi în aceeași simulare iar Gianni Pittella, candidatul S&D are 192 de voturi. Potrivit aceleiași simulări, Tajani va câștiga aceste alegeri și va fi noul președinte al Parlamentului European numai dacă vor participa toți europarlamentarii, rolul voturilor acordate lui Laurențiu Rebega jucând un rol important în configurația finală.

Potrivit articolului, Tajani va câștiga doar dacă va avea de partea sa voturile euroscepticilor, printre care se numără și grupul ENF reprezentat de Laurențiu Rebega. Așadar, nu doar că avem o premieră în candidatura unui român la președinția Parlamentului European, dar acesta va fi jucător în turul doi, decidând cine va conduce forul amintit pentru următorii doi ani și jumătate.

content-image

Realestate Paulesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office