Prima tabara de refugiati din Prahova, amenajata la Campina. In ce stadiu sunt discutiile cu MAE

Publicat in Politica 31 Mai 2016 Actualizat: 31 Mai 2016 10934 ori
Google+ WhatsApp
Prima tabara de refugiati din Prahova, amenajata la Campina. In ce stadiu sunt discutiile cu MAE
Prima tabara de refugiati din Prahova, amenajata la Campina. In ce stadiu sunt discutiile cu MAE

Aproximativ 500 de refugiati ar urma sa fie cazati intr-o tabara special amenajata intr-una dintre cele mai importante localitati ale Prahovei, municipiul Campina.

 

Cu toate ca autoritatile locale nu au confrmat oficial acest lucru, se pare ca proiectul se afla in derulare si va urma sa fie implementat pana la finalul acestui an.

Potrivit informatiilor oferite de reprezentanti ai administratiei locale campinene, edilul orasului, Horia Tiseanu, a participat, saptamana trecuta, la doua intalniri cu membri ai Ministerului de Afaceri Externe (MAE). Discutiile primarului cu reprezentantii MAE au vizat stabilirea cerintelor de reglementare, numarul de refugiati care poate fi gazduit de municipiul Campina, dar si o analiza a normelor ONU in privinta taberelor de refugiati.

Dupa intrevederea avuta cu autoritatile de la Ministerul de Afaceri Externe, se pare ca edilul din Campina a elaborat deja planul de actiune in vederea construirii unor unități de cazare modulare, care vor fi instalate pana la sfarsitul anului si care vor oferi tot confortul necesar.

Planul municipalitatii campinene i-a speriat pe locuitorii din municipiu

Campinenii nu sunt încântați de ideea construirii acestei tabere pentru refugiati pe teritoriul orasului lor. Cei mai mulți au spus că nu știu ce fel de oameni sunt si ca vor ajunge sa "se bata pentru un loc de munca si asa prost platit".

"Nu suntem noi destul de batuti de soarta? Ii mai aducem si pe amaratii aia aici? Cum o sa facem cu locurile de munca? O sa ne luam la bataie cu ei ca sa ne lase joburile de care avem atata nevoie? Ce fel de oameni vin, de unde stim noi ce au de gand? Nu e normal sa ni se ceara si noua parerea, mai ales ca taberele astea se fac tot din banii nostri?", a declarat unui locuitor in momentul in care a aflat ce pune la cale Primaria municipiului Campina.

Primarul Horia Tiseanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, edilul Campinei aflandu-se in concediu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.