Pe cine și de ce protejează Klaus Iohannis în Scandalul Hexi Pharma

Publicat in Politica 20 Mai 2016 538 ori
Google+ WhatsApp
Pe cine și de ce protejează Klaus Iohannis în Scandalul Hexi Pharma
Pe cine și de ce protejează Klaus Iohannis în Scandalul Hexi Pharma

Conferința de presă a lui Klaus Iohannis, care a avut loc joi, în care s-a discutat despre Scandalul dezinfectanților de la Hexi Pharma, l-a nemulțumit și pe jurnalistul Ion Cristoiu, care consideră că președintele a încercat evite subiectul. Pe cine și de ce protejează Klaus Iohannis în Scandalul Hexi Pharma, este întrebarea lansată de Ion Cristoiu, „o întrebare de gravitatea unei suspendări”.

În chip uluitor, președintele a apelat la același truc din 9 mai 2016 pentru a evita să pună punctul pe i. Plasînd Scandalul în partea a doua a Declarației de presă, pentru a-l minimaliza, el a încercat din nou să-l îngroape în considerații generale despre Problemele din Sistemul de Sănătate. Asta în condițiile în care Scandalul a depășit demult hotarele Sistemului de Sănătate pentru a ajunge la Sistemul de siguranță al României sub forma întrebării:
Cum a fost posibil ca timp de 8 ani o firmă să aibă o activitate criminală fără ca Autoritățile să reacționeze?
”, scrie jurnalistul pe blogul său.

De asemenea, Ion Cristoiu este de părere că este imposibil ca timp de 8 ani Hexi Pharma să fi deținut monopol doar cu spagă. Totodată, jurnalistul crede că există posibilitatea ca militarii români din teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan să fi fost victimele acestor dezinfectanți și nu ai minelor artizanale plantate de teroriști.

E greu se crezut că doar prin șpagă o firmă dintr-un domeniu în care se putea avînta orice întreprinzător român a putut deține contracte cu majoritatea spitalelor din țară timp de 8 ani și că – incredibil – ea a avut monopol și în cazul Spitalului SRI și în cazul Armatei. Dezvăluirea privind contractele cu Spitalul SRI și cu Armata, confirmată de Autorități, face din cazul Hexi Pharma unul de siguranță națională. Păi dacă și militarii români din teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan au fost victimele dezinfectanților din România și nu ai minelor artizanale plantate de teroriști, mai putem spune că Afacerea de corupție n-a atins interesul național?

Dacă în partea Declarației de presă propriu-zise această strădanie supraomenească de a-i proteja pe responsabilii de crimă cu premeditare care a fost Afacerea dezinfectanților diluați n-a sărit în ochi, în partea cu întrebările puse de ziariști ea s-a văzut limpede.”, a mai spus jurnalistul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.