Cine este noul ministru al Muncii

Publicat in Politica 18 Aprilie 2016 774 ori
Google+ WhatsApp
Cine este noul ministru al Muncii
Cine este noul ministru al Muncii

Dragoş Pîslaru, consilierul de stat la Guvern, este propunerea premierului Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Muncii. Propunerea a fost acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

 

Dragoş Pîslaru este noul ministru al Muncii. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie, la propunerea premierului Dacian Cioloş.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a doamnei Claudia-Ana Costea.

De asemenea, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragoș-Nicolae Pîslaru în funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice", se arată într-un comunicat venit de la Administraţia Prezidenţială.

UPDATE Propunerea lui Dragoş Pîslaru a fost trimisă de la Palatul Victoria la Cotroceni, pentru a fi aprobată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi președintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a domnului Dragoș Nicolae Pîslaru", se arată într-un comunicat venit de la Guvern.

 

Dragoş Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Dragoş Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor. Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea", declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office