Anunţ de ultimă oră despre starea de sănătate a Regelui Mihai

Publicat in Politica 04 Martie 2016 2462 ori
Google+ WhatsApp
Anunţ de ultimă oră despre starea de sănătate a Regelui Mihai
Anunţ de ultimă oră despre starea de sănătate a Regelui Mihai

Casa Regală a României a anunţat, vineri, că starea de sănătate a Regelui Mihai este una de "accentuată slăbiciune fizică", însă stabilă. Majestatea Sa se află de cinci zile într-o clinică din Elveţia, sub tratament continuu, potrivit unui comunicat al Familiei Regale.

 

Regele Mihai este internat într-o clinică din Lausanne, unde primeşte tratament permanent.

"Majestatea Sa Regele Mihai I se află internat, de cinci zile încoace, într-o clinică medicală din Lausanne. Din motive de respect față de suferința Majestății Sale, numele clinicii nu va fi făcut public. Regele este într-o stare de accentuată slăbiciune fizică și primește tratament permanent. Starea sa este, până în acest moment, staționară și medicii sunt de părere că evoluția prezintă relativă stabilitate", se arată într-un comunicat al Casei Regale a României.

Regina Ana se află la reședința privată din Elveția, într-o stare de sănătate stabilă și urmează un tratament "obișnuit vârstei Majestății Sale", se precizează în comunicat, în care se adaugă dă Regina a fost anunţată cu privire la spitalizarea Regelui Mihai de fiica sa, Principesa Margareta, care se află în Elveţia împreună cu soţul său, Principele Radu.

"Custodele Coroanei mulțumește tuturor celor care au avut generozitatea de a trimite mesaje de încurajare Regelui Mihai și Reginei Ana. Familia Regală este mișcată de profunzimea simțămintelor oamenilor față de Rege și Coroană, precum și de decența și respectul cu care mass-media a reflectat tristul și îngrijorătorul eveniment", se mai arată în comunicat.

REGELE MIHAI se află în stare foarte gravă. Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă de la tron, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României.

Avocatul Casei Regale dl Andrew Popper a transmis o declaratie in care comunică faptul că Majestatea Sa regele Mihai l se află in stare foarte gravă. Regele Mihai – a declarat dl Andrew Popper – a suferit recent o operație, fiind operat de carcinom epidermoid metastazant, si a fost diagnosticat cu leucemie. Avind in vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinom epidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”. Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta.

Regele Mihai I l-a numit în 2006 sef al Casei Regele pe Andrew Popper, cel care a negociat cu autoritatile romane problema retrocedarii castelelor Peles si Pelisor. Potrivit Biroului de presa al Casei Regale, Andrew Popper isi va exercita calitatea de sef al Casei Regale incepand din 10 mai si va purta titulatura de "Seful Casei Majestatii Sale Regelui Mihai I".

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.