Sorin Roşca Stănescu, audiat la DNA: "Acest sistem este controlat în continuare de Traian Băsescu" VIDEO

Publicat in Politica 14 Ianuarie 2016 561 ori
Google+ WhatsApp
Sorin Roşca Stănescu, audiat la DNA: "Acest sistem este controlat în continuare de Traian Băsescu" VIDEO
Sorin Roşca Stănescu, audiat la DNA: "Acest sistem este controlat în continuare de Traian Băsescu" VIDEO

Sorin Roșca Stănescu s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentur a fi audiat în Dosarul creditelor bancare ilegale. SRS a acuzat faptul că are probleme cu justiţia din cauza lui Traian Băsescu. "În acest moment, acest sistem este mâna lui Traian Băsescu, este controlat in continuare de Traian Basescu. Acesta este motivul pentru care  ma aflu aici", a arătat Stănescu. 


Fostul senator Sorin Roșca-Stănescu s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD.

"Ma aflu in acest loc şi nu in altă parte nu fiindca m-as simti cu ceva vinovat pentru vreo incalcare a unei legi, ci pentru ca m-am luptat cu sistemul. Aşa am făcut întotdeauna. Am facut-o pe vremea lui Ceausescu şi cu toti ceilalti sefi de stat. În acest moment, acest sistem este mâna lui Traian Băsescu, este controlat in continuare de Traian Basescu. Acesta este motivul pentru care  ma aflu aici. Am primit avertismente sa ma potolesc si sa nu mai scriu despre sistem. Nu voi renunţa să o fac", a declarat SRS, la sosirea la DNA.

Întrebat cum a luat creditul, STS a spus: "Dincolo de ce am spus ca sunt absolut inocent în privinţa asta, sunt executat cu toate bunurile mele, cu toate conturile pe care le-am avut  cu mult inainte sa se declanseze vreo ancheta. Nu am avut nimic de castigat de pe urma acestui credit".

În ceea ce priveşte cartile scrise in inchisoare, Stănescu a arătat că avocatul său, Dan Chitic, a primit de la el solicitarea de a face plangere penală importiva procuroarei care s-a opus punerii sale in libertare, astfel încat, din cele 3 carti pe care le-a scris, in loc sa beneficieze de 90 de zile a beneficiat doar de 9 zile.

"Restul mi le-a mâncat Parchetul printr-un abuz. Procuroarea a scris că eu mi-am permis să fac articole din pentenciar", a acuzat STS.

În privinta anchetei DNA, SRS a arătat: "Este foarte bine sa se facă  ancheta, ca sistemul să fie reformat pentru că legislatia nu este clară. Este limpede ca au existat  si abuzuri din partea unor detinuti, este limpede că au existat si plagiate asa ca e bine sa se faca ancheta, dar este dramatic sa se renunte la posibilitatea oamenlilor din penitenciare de a scrie orice

(...) De 25 de ani scriu cărţi. Am am scris 10 cărti, dar nu e posibil sa scrii in cateva ore o carte. Dar în penitenciare exista statistici si dosare pentru fiecare carte.  (...) totul poate fi urmarit cu acuratete. (...) M-a ajutat sotia pentru că în penitenciar nu ai dreptul sa te documentezi pe internet". Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.