Klaus Iohannis: "Nu înclin acum foarte mult spre alegeri anticipate. Nu rezolvă problema"

Publicat in Politica 09 Noiembrie 2015 1946 ori
Google+ WhatsApp
Klaus Iohannis: "Nu înclin acum foarte mult spre alegeri anticipate. Nu rezolvă problema"
Klaus Iohannis: "Nu înclin acum foarte mult spre alegeri anticipate. Nu rezolvă problema"

Preşedintele Klaus Iohannis a spus duminică seara, în dialogul pe care l-a avut cu manifestanţi din Piaţa Universităţii, că în acest moment nu înclină foarte mult spre soluţia alegerilor anticipate, întrucât nu ar rezolva problema.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a venit duminică în Piaţa Universităţii în jurul orei 20.00, când erau peste o mie de manifestanţi. "M-aţi chemat, am venit", le-a spus Iohannis protestatarilor, care l-au asaltat şi s-au împins, la un moment dat creându-se busculadă în jurul său.   

"Domnule preşedinte, vreţi anticipate? Noi nu vrem anticipate, pentru că în Parlament vor ajunge aceleaşi partide", i s-a adresat un manifestant lui Iohannis, în Piaţa Universităţii.  

Preşedintele a replicat că nici el nu ar opta în acest moment pentru alegeri legislative înainte de termen. "Eu nu înclin acum foate mult spre anticipate, nu rezolvă problema", a spus Iohannis, răspunsul său fiind urmat de scandări ale manifestanţilor. "Vrem dreptate, nu anticipate!", au strigat oamenii. 

Soluţia anticipatelor a fost susţinută de PNL şi a fost discutată inclusiv la consultările cu partidele parlamentare, care au avut loc joi şi vineri. 
   
"Concluzia mea este că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, sunt dispuşi să discute despre un guvern tehnocrat.Aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic. Este o noutate. De aceea niciun partid nu a venit cu un nume de prim-ministru", declara vineri Iohannis, la finalul celor două zile de consultări. Iohannis urmează să anunţe noi consultări cu partidele, pentru a putea prezenta soluţia la care s-a ajuns la sfârşitul acestei săptămânii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.