Cum rămâne Raul Petrescu viceprimar

Publicat in Politica 22 Octombrie 2015 Actualizat: 22 Octombrie 2015 2096 ori
Google+ WhatsApp
Cum rămâne Raul Petrescu viceprimar
Cum rămâne Raul Petrescu viceprimar

Raul Petrescu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a folosit de relaţiile sale pentru a obţine pentru o cunoştinţă reprogramarea examenului auto mai devreme. Cu toate acestea viceprimarul Ploieștiului îşi păstrează funcţiile în administraţia publică locală pentru că sentinţa nu este privativă de libertate.

 

Situaţia lui Raul Petrescu este similară cu cea a primarului din Berceni, Constantin Bucur, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu intr-un dosar de delapidare. Edilul comunei prahovene a fost condamnat în 2012 şi cu toate acestea a rămas în funcţie deoarece instanţa nu i-a interzis dreptul de a-şi exercita funcţia sau de a alege şi a fi ales. La fel este şi în cazul lui Raul Petrescu care va rămâne în continuare viceprimar.

Referitor la situaţia sa juridică, viceprimarul Petrescu a declarat că nu îşi va da demisia indiferent de presiunile politice din exterior.

 Referitor la situatia juridica cu care ma confrunt actualmente, doresc sa precizez ca, in ciuda presiunilor politice si mediatice cu caracter meschin si manipulatoriu, menite sa ma discretizeze in fata cetatenilor municipiului Ploiesti, nu imi voi prezenta actul de demisie. Aceasta se datoreaza faptului ca nu exista niciun caz de incompatibilitate in ceea ce priveste functia de Viceprimar si Consilier Local pe care le detin, legea 393/2004 privind statutul alesilor locali prevazand clar acest lucru. Functiile publice pe care le detin in acest moment ar fi fost incompatibile daca pedeapsa pentru neintelegerea cercetata in acel dosar penal ar fi fost privativa de libertate, adica, pe intelesul tuturor, fiindca exista foarte multe interpretari ale acestui context, pedeapsa cu executare. Dupa hotararea definitiva si irevocabila din 20.10.2015, am luat legatura cu mai multe cabinete de avocatura care si-au exprimat punctul de vedere juridic in aceasta problema, iar toate demersurile de incetare a mandatului care se vor face de catre autoritatile publice locale vor putea face obiectul infractiunii de abuz in serviciu. Am fost numit nedemn sa ocup orice functie publica, infractor, indezirabil, iresponsabil si lipsit de respect de catre anumite formatiuni politice axate pe acte grosolane de demagogie si aservite intereselor partizane abjecte. Imaginea mea, familia mea, cariera mea construita in ani de truda si sacrificii, perceptia publica colectiva risca astfel sa fie afectate intr-un mod defavorabil de neadevarurile lansate in aceste zile de anumite structuri politruce”, a declarat alesul local.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.