Cristi Ganea, presedintele PSD Ploiesti: "Suntem in discutii pentru reducerea tarifului la gigacalorie. Este o necesitate pentru ploiesteni"

Publicat in Politica 30 Septembrie 2015 1605 ori
Google+ WhatsApp
Cristi Ganea, presedintele PSD Ploiesti: "Suntem in discutii pentru reducerea tarifului la gigacalorie. Este o necesitate pentru ploiesteni"
Cristi Ganea, presedintele PSD Ploiesti: "Suntem in discutii pentru reducerea tarifului la gigacalorie. Este o necesitate pentru ploiesteni"

Zilele trecute, conducerea RASP Ploiesti a declarat ca va solicita consilierilor locali să aprobe modificarea contractului de concesiune a sistemului de termoficare, printr-un act adiţional ce prevede modificarea formulei de calcul a gigacaloriei. Anuntul a fost facut in contextul in care in formula de calcul sunt prevazute, ca si combustibil pentru incalzirea Ploiestiului, atat gazele naturale si cat pacura. Potrivit directorului RASP, cu exceptia iernii 2012, operatorul de termoficare nu a mai folosit pacura (mai scumpa decat gazele naturale), astfel incat calculul trebuie, evident, refacut.

 

Tinand cont de eliminarea pacurei din grila de calcul, tariful per gigacalorie ar fi astfel redus la 193.76 lei, comparativ cu 231 lei cat este in prezent.,

Pe aceasta tema a comentat si Cristi Ganea, presedintele PSD Ploiesti, care a declarat ca reprezentantii Primariei vor purta discutii cu furnizorul de termoficare pentru a ajunge la un tarif mai ieftin al gigacaloriei.

Grupul consilierilor social-democraţi din Consiliul Local a solicitat directorului RASP, Radu Brânzei, verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru corecta cuantificare a preţului la gigacalorie şi identificarea posibilităţilor legale de scăderea preţului. Este un proiect al nostru, la care ţinem foarte mult. După o analiză atentă şi fundamentată, ni s-a comunicat că este posibilă o scădere a preţului de producţie şi distribuţie a gigacaloriei la 194 de lei, faţă de 231 lei, cât este în prezent, ceea ce reprezintă o diminuare substanţială. Scăderea este posibilă deoarece, la producţia gigacaloriei, nu se mai folosesc  din anul 2013 decât gazele naturale, nu şi păcura, situaţie care face ca preţul să fie recalculat în baza legislaţiei secundare şi terţiare în materie. Aşteptăm raportul final al directorului RASP şi vom intra în discuţii imediate cu partenerii noştri , Dalkia şi Consiliul Judeţean şi sperăm să găsim înţelegere la aceştia pentru semnarea unui act adiţional la contractul pe care îl avem. Ar reprezenta o măsură foarte bună pentru ploieşteni.”

Referindu-se la propunerea liberalilor din Consiliul Local privind reintroducerea subvenţiei la caldură pentru cei care locuiesc la apartamente, Ganea a declarat :

La această oră, subvenţia a fost înlocuită cu ajutorul municipal de încălzire. Această formă de susţinere a ploieştenilor este una mult mai echitabilă deoarece se adresează nu numai deţinătorilor de apartamente, ci şi ploieştenilor care locuiesc la case, aceştia fiind uitaţi în mandatul anterior. Pe de altă parte, legea interzice să acorzi două subvenţii concomitent (la gigacalorie şi ajutorul municipal de încălzire). Vom menţine ajutorul municipal de încălzire şi în acest mod vom satisface nevoile cetăţenilor municipiului Ploieşti care locuiesc fie la apartament, fie la casă, criteriul de acordare fiind starea materială. Ar fi nedrept să acordam subvenţii doar proprietarilor de apartamente (incluzând societăţi comerciale, persoane cu proprietăţi multiple, persoane cu venituri mari) şi să abandonăm susţinerea celor care locuiesc la case, aşa cum doresc consilierii liberali”.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.