Ponta, despre majorările din sănătate: "Mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii"

Publicat in Politica 21 August 2015 442 ori
Google+ WhatsApp
Ponta, despre majorările din sănătate: "Mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii"
Ponta, despre majorările din sănătate: "Mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii"

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, vineri, la Mamaia, că din 1 octombrie vor fi mărite cu 25% salariile personalului din sistemul sanitar și a declarat că va propune Parlamentului ca, în bugetul pe anul viitor, să fie prevăzută suma pentru următoarea tranșă de 25%.


"Noi, la 1 octombrie, mărim salariile, nu vă mai luați după toți mincinoșii de la propagandă. (...) De la 1 octombrie, 25% la salariul actual. Dacă astăzi are 1.000 de lei, (n.red.-vor fi) 1.250, dacă are azi 2.000, 2.500, da? Ca să înțeleagă toată lumea. (...) Pentru întreg personalul angajat în sistemul sanitar. Acești bani sunt și azi în bugetul Ministerului Sănătății și au fost economisiți prin introducerea cardului de sănătate și a altor măsuri corecte de oprire a risipei din sistem. Mai departe, eu cred și îmi doresc, și voi propune Parlamentului ca, în bugetul pe anul viitor, să fie prevăzută suma pentru următoarea tranșă de 25%. În 2017, cine va fi atunci la guvernare mai pune 25%", a spus premierul, vineri, într-o conferință de presă.

Victor Ponta a menționat că respectivele creșteri salariale vor fi incluse în viitoarea Lege a salarizării în sistemul bugetar.

"Ideea este că aceste creșteri, asta am discutat cu reprezentanții sindicatelor și au fost de acord, atunci când apare Legea salarizării în sistemul bugetar, acestea se includ acolo, adică nu sunt separate", a menționat Ponta.

Referitor la mărirea salariilor și altor categorii de bugetari, premierul a spus că cererile acestora sunt "legitime", iar creșterile salariale se vor face "pe măsură ce există posibilitatea".

Victor Ponta a susținut că atât timp cât există actualul guvern, salariile bugetarilor se vor mări.

"Cât va exista acest guvern, nimănui nu i se taie vreun leu, la toți se dă, că la unul mai mult, la altul mai puțin, n-o să fie niciodată de ajuns, dar după ani în care s-a tăiat la toată lumea, suntem deja în al patrulea an în care se adaugă la toată lumea și se adaugă pe măsură ce avem bani în buget", a arătat premierul Ponta.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.