DNA: S-a pus SECHESTRU asigurator pe un apartament al premierului Victor Ponta

Publicat in Politica 19 August 2015 717 ori
Google+ WhatsApp
DNA: S-a pus SECHESTRU asigurator pe un apartament al premierului Victor Ponta
DNA: S-a pus SECHESTRU asigurator pe un apartament al premierului Victor Ponta

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe un apartament al premierului Victor Ponta pentru a recupera prejudiciul în dosarul Turceni-Rovinari. Potrivit raportului de expertiză financiar-contabilă, prejudiciul produs de Ponta, ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, se ridică la suma de peste 51.300 lei.


Victor Ponta, urmărit penal în Dosarul Turceni — Rovinari, s-a prezentat, miercuri, la DNA, unde i s-a înmânat raportul de expertiză financiar-contabilă.

"Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2000 de lei în plus taxe, dar nu le mai cer înapoi de la statul român", a declarat Ponta la ieşirea din sediul DNA, refuzând să facă alte declaraţii.

DNA a venit cu precizări în legătură cu prejidiul rezultat în urma expertizei solicitate de premier.

"Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală și contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei și i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”.

Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”. În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații", se precizează în comunicatul DNA.   

"Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat, mai precizează DNA. 

Conform aceleiaşi surse, Victor Ponta  este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, iar Dan Şova este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.