Sebastian Ghiţă respinge acuzaţiile care i se aduc: "Nu am oferit mită fostului primar Bădescu"

Publicat in Politica 07 Iulie 2015 470 ori
Google+ WhatsApp
Sebastian Ghiţă respinge acuzaţiile care i se aduc: "Nu am oferit mită fostului primar Bădescu"
Sebastian Ghiţă respinge acuzaţiile care i se aduc: "Nu am oferit mită fostului primar Bădescu"

Deputatul Sebastian Ghiţă susţine că nu a oferit mită lui Iulian Bădescu, fost primar al Ploieştiului.

 

Sebastian Ghiţă respinge acuzaţiile care i se aduc de către procurorii DNA. 

"Resping acuzaţia care mi se aduce. Nu am oferit nici o mită fostului primar Bădescu. Nu aveam motiv în primul rând. În al doilea rând, valoarea casei este aproape egală cu valoarea presupusei finanţări ilegale. Casa a fost achitată prin bancă de către firma primarului şi vânzarea nu a avut legătură cu mine, Sebastian Ghiţă. Presupusul control pe care eu l-aş exercita asupra mai multor firme nu are un suport în realitate. Echipa de baschet a oraşului Ploieşti nu mi-a aparţinut şi nu-mi aparţine. Ideea că banii oferiţi de Primărie pentru finanţarea echipei au ajuns la mine este greşită.

Chestiunea cu finanţarea sportului trebuie rezolvată în România. Românii trebuie să facă sport şi să aibă exemple şi modele. În Ploieşti, există o serie de cluburi de baschet care pregătesc sportiv 700 de copii. Echipa de baschet a fost un model pentru aceşti copii. Acum 15 ani, în Ploieşti, nu existau locuri unde copiii să poată practica sportul. Sunt mândru de ceea ce s-a făcut la Ploieşti cu baschetul şi cred că fără precizări legislative precise sportul în România va suferi. Atât la nivel de performanţă, cât şi la nivel de masă", a explicat Sebastian Ghiţă.

Deputatul Sebastian Ghiță a fost audiat marți la sediul DNA Ploiești, fiind suspectat de săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, într-un nou dosar în care este cercetat și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

La rândul său, Iulian Bădescu este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit surselor judiciare, cei doi sunt audiați în legătură cu o casă pe care Bădescu ar fi primit-o cu titlul de gratuit de la deputatul Sebastian Ghiță, în schimbul unor finanțări de la Primăria Ploiești.

Imobilul cu destinație de locuință, în valoare de peste un milion de lei, ar fi fost primit de edil ca mită, în schimbul acordării către Asociația Basket Club Asesoft Ploiești, susținută de deputatul Ghiță, a unei finanțări nerambursabile de la bugetul local, în cadrul unei selecții de proiecte.

Conform acelorași surse, Iulian Bădescu a achitat doar puțin peste 10% din valoarea casei, primită de la Ghiță prin intermediul societății Asesoft Internațional, pe care deputatul o controlează. Pentru acoperirea diferenței de plată, care reprezintă obiectul mitei, ar fi fost încheiată o promisiune fictivă de vânzare-cumpărare a imobilului.
Iulian Bădescu, trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât și în cel de senator, a fost adus din arest, marți, la sediul DNA Ploiești. În fața procurorilor anticorupție s-a prezentat ulterior și deputatul Sebastian Ghiță, care a afirmat la intrare, răspunzând unor întrebări, că nu știe despre ce este vorba și că nu a dat niciodată mită.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.