Ministrul Cazanciuc atrage atenția unor magistrați: „Se exprimă cu prea mare ușurință!”

Publicat in Politica 06 Iulie 2015 543 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Cazanciuc atrage atenția unor magistrați: „Se exprimă cu prea mare ușurință!”
Ministrul Cazanciuc atrage atenția unor magistrați: „Se exprimă cu prea mare ușurință!”

Ministrul Justiţei, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, de Ziua Justiţiei, că sunt prea multe dosare discutate în spaţiul public, iar anumiţi magistraţi se exprimă cu prea mare uşurinţă cu privire la cauze aflate pe rol.

 

Robert Cazanciuc a atras atenţia că discuţiile pe tema justiţiei sunt mult prea prezente în spaţiul public, deşi acestea ar trebui să aibă loc în sala de judecată.

„Încă persistă în spaţiul public prea multe discuţii pe tema justiţiei, discuţii în care, din păcate, se implică şi anumiţi magistraţi. Se exprimă cu prea mare uşurinţă cu privire la cauze aflate pe rol. Sunt prea multe dosare discutate în spaţiul public. Justiţia nu se face în Parlament, nu se face la televizor, în dezbateri publice, de către oameni politici. Se face doar în sala de judecată de către un magistrat. Consumăm prea multă energie şi prea multe resurse în dezbateri false, pe teme fără nicio finalitate benefică cetăţeanului, şi aş vrea să ne concentrăm pentru a găsi rezolvări la adevăratele probleme”, a declarat Cazanciuc.

Acesta a subliniat că justiţia este un „mecanism viu” care are prin lege pârghii de control şi verificare, iar instituţiile care au acest rol ar trebui lăsate să-şi îndeplinească atribuţiile fără ca oamenii din afara sistemului să se pronunţe în locul magistraţilor.

„Să nu pronunţăm noi, cei din afară, sentinţele judecătorilor, dar nici să punem etichete pe cei care sunt chemaţi să răspundă la un moment dat în faţa legii, înainte ca ei să fie condamnaţi de o instanţă”, a mai spus Cazanciuc, informează realitatea.net.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.