Decizia lui Iohannis în cazul graţierii lui Ridzi

Publicat in Politica 02 Iulie 2015 2456 ori
Google+ WhatsApp
Decizia lui Iohannis în cazul graţierii lui Ridzi
Decizia lui Iohannis în cazul graţierii lui Ridzi

Într-un răspuns pentru România TV, Administraţia Prezidenţială a precizat joi că cererea de graţiere a fostului ministru Monica Iacob Ridzi a fost trimisă la Ministerul Justiţiei, pentru avizul consultativ.

 

Şeful statului a trimis către Ministerul Justiţiei cererea de graţiere primită de la Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a formulat o cerere de graţiere, iar documentul a fost depus la Cotroceni de soţul acesteia, Tiberiu Ridzi, primarul municipiului Petroşani, pe 28 mai.

"Cererea de grațiere pe numele Monica Iacob Ridzi a fost înregistrată ca cerere de grațiere completă la data de 28.05.2015. La acest moment, cererea de grațiere este la Ministerul Justiției pentru formularea avizului consultativ", se arată în răspunsul Administraţiei prezidenţiale.

Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de instanţa supremă, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Fostul ministru suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie. Mai mult, aceasta are doi copii mici: o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi un băiat de 5 ani.

În campania prezidenţială, Klaus Iohannis a declarat că nu va graţia niciun politician condamnat pentru corupţie.

"În calitate de preşedinte îmi iau angajamentul să garantez justiţia independentă şi statul de drept. Nu voi accepta sub nicio formă ca politicienii să îşi subordoneze justiţia sub orice formă. Pe timpul mandatului meu nu voi graţia niciun politician condamnat pentru fapte de corupţie", a declarat Klaus Iohannis, în toamna anului 2014.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.