Două partide au FUZIONAT în Prahova

Publicat in Politica 02 Iulie 2015 1206 ori
Google+ WhatsApp
Două partide au FUZIONAT în Prahova
Două partide au FUZIONAT în Prahova

Fuziunea prin absorţie dintre UNPR şi PP-DD a demarat şi la nivelul judeţului Prahova. La capitolul aleşi, PP-DD este avantajat de numărul în continuare ridicat de consilieri locali şi nu este exclus ca unele filiale UNPR să fie conduse de foşti lideri ai PP-DD.

 

În urma primelor discuţii între reprezentanţii celor duă formaţiuni politice de la Prahova, a fost declanşată procedura de fuziune în teritoriu. Regula este ca preşedinţii filialelor UNPR din Prahova să îşi păstreze funcţiile, iar PP-DD-iştii să ocupe poziţiile de vicepreşedinţi.

Există însă şi excepţii. În cazul în care într-o localitate există mai mulţi consilieri locali de la PP-DD, având în vedere rezultatatele de la alegerile locale din 2012, regula stabilită prin protocol va fi schimbată.

„După Ordonanţa 55, care a permis migraţia aleşilor locali, PP-DD are la nivelul judeţului 65 de consilieri locali, iar alţi 30 - 40 de consilieri s-au declarat independenţi, pe care intenţionăm să-i aducem la UNPR. Trebuie să precizăm că aleşii PP-DD deţin funcţii de viceprimar în anumite localităţi, dar au şi un număr mare de consilieri locali şi la nivelul mai multor oraşe, inclusiv la Câmpina, de exemplu, unde sunt trei consilieri PP-DD. În funcţie de aportul privind numărul de aleşi locali, nu este exclus ca membrii PP-DD să preia conducerea unor filiale locale”, a declarat Radu Ionescu, vicepreşedintele UNPR Prahova.

Acesta a dat ca exemplu, comuna Bărcăneşti, unde PP-DD are patru consilieri locali. „În astfel de cazuri, conducerea filialei va reveni liderilor PP-DD”, a completat Ionescu.

Săptămâna viitoare este programată o nouă şedinţă care are ca temă protocolul de colaborare.

Sursa: observatorulph.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.