DNA pune un sechestru uriaș pe averea unui "greu"

Publicat in Politica 30 Iunie 2015 1182 ori
Google+ WhatsApp
DNA pune un sechestru uriaș pe averea unui "greu"
DNA pune un sechestru uriaș pe averea unui "greu"

Procurorii DNA Timişoara au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurenţa sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federaţiei Române de Fotbal (FRF ), au declarat surse judiciare.

 

El a fost citat la DNA Timişoara pentru a i se comunica impunerea sechestrului.

Potrivit surselor, s-a pus sechestru pe 8 imobile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea desfăşurată de acesta este în cuantum de 9.950.000 lei, aspect stabilit în baza raportului de constatare întocmit în cauză de specialistul din DNA.

În 27 iunie, DNA a informat că procurorii Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Gheorghe Chivorchian, director executiv al unui club de fotbal la data faptelor, în prezent secretar general al Federaţiei Române de Fotbal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

DNA a precizat că, în cursul anului 2008, angajaţi din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, cu ştiinţă, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A.

"Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au fost acordate societăţii comerciale mai sus menţionate, care la acel moment înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat şi către finanţatorul Consiliul Judeţean Timiş, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Timiş", susţin procurorii.

Anchetatorii au reţinut că, după aprobarea finanţării, în scopul întocmirii şi efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajaţii CJ Timiş a sumelor de bani virate către firma respectivă, Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infracţională a angajaţilor respectivi, a prezentat şi depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimaţi la clubul de fotbal respectiv.

"În realitate aceşti bani au fost utilizaţi de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a stadionului 'Dan Păltinişanu' aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanţelor Publice, etc", au mai constatat procurorii, notează agerpres.ro

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.