Iohannis, acuzat că a comis o nouă gafă

Publicat in Politica 29 Iunie 2015 689 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis, acuzat că a comis o nouă gafă
Iohannis, acuzat că a comis o nouă gafă

De când este preşedinte, Klaus Iohannis a fost acuzat de mai multe gafe prin asociere. Cel mai recent episod de acest gen a avut loc în luna mai, când şeful statului a felicitat Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad pentru cei 25 de ani de existenţă.

 

Textul transmis prin intermediul consilierului Gheorghe Angelescu, prezent la festivitățile universității private arădene, la aniversarea a 25 de ani de existență, gratulează universitatea pentru „consecvență, seriozitate și calitate în rândul instituțiilor de învățământ superior din România”, numind-o „un model de învățământ superior particular funcțional”.

Dincolo de aceste apreciezi publice, UVVG Arad s-a aflat de mai multe ori în atenţia publică prin scandaluri de corupţie. Potrivit EVZ, în iarna lui 2013, procurorii anticorupție și jandarmii brigăzii speciale descindeau la sediile universității din 8 județe pentru acordarea unor diplome pe șpagă la Facultatea de Drept. După un an, au primit pedepse de la 6 luni la 1 an și 4 luni închisoare cinci cadre didactice și administrative, iar universitatea a fost obligată să anuleze diplomele acordate pe mită.

Un scandal de amploare a fost detonat de justiția italiană, intrigată de numărul mare al diplomelor de stomatolog obținute în România la Universitatea V. Goldiș din Arad. A fost sesizat și Ministerul Educației, iar o plângere penală s-ar fi depus împotriva rectorului de atunci, Aurel Ardelean, azi președintele universității. Cei 250 de italieni înmatriculați la Arad la Medicină, cursuri de zi, în 2005/2006, s-au aflat sub anchetă, pe suspiciunea că unii au primit diplomele fără să fi călcat în România, pe o taxă de 3.600 dolari.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.