PNL se predă: Nu sunt argumente pentru a ataca la CCR legea pensiilor speciale

Publicat in Politica 17 Iunie 2015 1250 ori
Google+ WhatsApp
PNL se predă: Nu sunt argumente pentru a ataca la CCR legea pensiilor speciale
PNL se predă: Nu sunt argumente pentru a ataca la CCR legea pensiilor speciale

Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă o discriminare morală faţă de cetăţeni şi un act de sfidare faţă de toţi ceilalţi pensionari din România spune co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

 

Alina Gorghiu mai spune că PNL analizează dacă să atace sau nu legea pensiilor speciale pentru parlamentari la Curtea Constituţională, în condiţiile în care nu sunt foarte multe argumente pentru a face acest lucru. "Analizăm posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională acest proiect de lege, doar că în opinia juriştilor nu sunt foarte multe argumente pentru a face acest demers şi nu ştiu în ce măsură vom reuşi să formulăm un punct de vedere care să susţină această contestaţie la Curte. Există posibilitatea ca Preşedinţia să întoarcă la Parlament această lege, pentru reexaminare. Nu ştiu ce va face instituţia prezidenţială cu acest proiect, dar există în teorie şi această posibilitate. Dezbaterile repetate ar putea să schimbe un punct de vedere, argumentele dintr-o cerere de reexaminare ar putea să sensibilizeze anumiţi parlamentari din majoritate", a declarat, la RFI, copreședintele PNL.

În opinia co-preşedintelui PNL, "nu există nici un fel de argument pentru care să asiguri indemnizaţii de care să beneficieze senatorii şi deputaţii altfel decât ca acestea să se bazeze şi ele pe regimul contributivităţii în ceea ce priveşte calcularea pensiei. Nimeni nu spune că la un moment dat nu poate fi oportun să discuţi şi un asemenea proiect, care să se bazeze pe principiul contributivităţii. Dar în acest moment, vorbim de o discriminare morală faţă de cetăţeni, de un act de sfidare, în opinia mea, faţă de toţi ceilalţi pensionari din România".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.