Procedură FULGER în Parlament în cazul Victor Ponta. Luni, ora 16.00, audieri la Comisie, marţi, VOT în plen

Publicat in Politica 08 Iunie 2015 281 ori
Google+ WhatsApp
Procedură FULGER în Parlament în cazul Victor Ponta. Luni, ora 16.00, audieri la Comisie, marţi, VOT în plen
Procedură FULGER în Parlament în cazul Victor Ponta. Luni, ora 16.00, audieri la Comisie, marţi, VOT în plen

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor s-a reunit luni pentru a stabili calendarul audierii premierului privind încuviinţarea urmăririi sale penale, dar şi data la care ar urma să dea raportul privind cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a anunţat luni, la ieşirea din şedinţa Comisiei juridice, că a solicitat comisiei să fie audiat la ora 16.00, iar votul în plen asupra cererii de începerea urmăririi sale penale să fie marţi, comisia aprobând în unanimitate.

 


Victor Ponta va fi audiat de Comisia Juridică luni, la ora 16.00. "Nu am de ce să vin cu avocat. Vin, îmi spun punctul de vedere. Colegii mei vor face un raport şi mâine să fie votul în plen. Nu vreau să tergiversăm lucrurile", a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Votul final în Comisia Juridică ar urma să fie dat marţi, la ora 10.00, a anunţat deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedintele comisiei.

"A fost o primă perioadă de evaluare. S-a votat, în urma audierii şi consultării şi cu domnul premier Victor Ponta, ca audierea finală să fie astăzi, astfel încât noi să putem să întocmim raportul, iar mâine la ora 10.00, probabil, va fi vot final pe această problemă ca să nu se ma lungească prea mult", a explicat Ciprian Nica, precizând că audierea de luni va avea loc fie la ora 16.00, fie la ora 16.30, în funcţie de decizia Biroului Permanent al Camerei, care va stabili programul în raport cu programul politic al zilei.

Ciprian Nica a mai spus că personal încă nu a studiat dosarul primit de Comisia Juridică: "Dosarul a sosit la Comisie de vineri, se află sub cheie, sub sigiliu, nu m-am uitat pe tabel să văd care dintre colegi a apucat să îl studieze. Avem timp să citim materialul, să ne facem o idee, până la ora audierii".

Reprezentaţii PNL în Comisia Juridică au declarat că, la propunerea PNL, s-a stabilit ca votul pe raportul final să fie dat tot în cursul zilei de luni pentru ca acesta să intre, marţi, în plen.

"Am făcut o primă evaluare, am constatat că am fost legal sesizați și, prin urmare, putem continua procedura. Vom avea astăzi o audiere la ora 16.00 și mai târziu, cândva în această după-amiază, vom da și raportul. Biroul Permanent este cel care va stabili exact calendarul de lucru al acestei comisii. (...) Eu, cel puțin, am studiat rechizitoriul. Decizia noastră este clară. Noi vom vota pentru începerea urmării penale. Punct", a spus vicepreședintele Comisiei Juridice, liberalul Ioan Cupșa.

Victor Ponta este suspect de infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, între 2007 şi 2008. Premierul a fost chemat, pe 5 iunie, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

"Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru", se arată într-un comunicat al DNA.

Duminică, Victor Ponta a reiterat faptul că nu va demisiona şi că este decis să-şi dovedească nevinovăţia în faţa acuzaţiilor DNA. Mai mult, premierul a precizat că va contesta ordonanţa DNA prin care devine suspect în dosarul lui Dan Şova.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.