Victor Ponta: "Voi contesta ordonanţa procurorului". Cum vrea să îşi demonstreze nevinovăţia

Publicat in Politica 07 Iunie 2015 434 ori
Google+ WhatsApp
Victor Ponta: "Voi contesta ordonanţa procurorului". Cum vrea să îşi demonstreze nevinovăţia
Victor Ponta: "Voi contesta ordonanţa procurorului". Cum vrea să îşi demonstreze nevinovăţia

Victor Ponta a anunţat că intenţionează să conteste ordonanţa procurorului prin care devine suspect în dosarul lui Dan Şova şi a prezentat câteva documente cu care vrea să-şi probeze nevinovăţia.

 

Victor Ponta se apără cu documente în faţa acuzaţiilor ce-i sunt aduse de DNA, care îl cercetează în calitate de suspect în dosarul lui Dan Şova. "Voi merge în faţa judecătorului pentru a contesta ordonanţa şi voi prezenta aceste documente pe care, dacă mi le cerea cineva înainte, era aproape imposibil să am calitatea de suspect", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a explicat încă o dată că nu a avut niciodată calitate de asociat în cabinetul de avocatură al lui Dan Şova şi că facturile pe care le-a emis pentru serviciile prestate faţă de acesta în baza unui contract de colaborare sunt perfect legale, fapt constatat şi anterior de alte instituţii ale statului.

"S-a spus la presă şi pentru cei care pot fi uşor manipulaţi că am comis 17 fapte de fals. Toţi cei care suntem jurişti, ştim că dacă tragi 17 gloanţe într-un om nu ai comis 17 crime. Sunt 17 facturi emise de contabilitate, înscrise în contabilitate, care s-au plătit prin bancă, şi la toate controalele făcute de ANAF şi alte instituţii a rezultat că s-a procedat perfect legal. Deci nu există acte false. Toţi avocaţii din România emit asemenea facturi pentru contractele pe care le au. Eu am procedat în conformitate cu legea avocaturii. De altfel, în ordonanţa care mi-a fost adusă la cunoştinţă şi procurorul spune că şi dacă ar fi fost false aceste acte, s-ar fi prescris în 2013. Dar nu sunt false, deci nu am nevoie de prescripţie", a declarat Victor Ponta.

Referitor la acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală, premierul a subliniat că nu a avut niciodată legătură cu contabilitatea lui Dan Şova. "Cabinetul meu de avocatură a fost verificat de ANAF pe tema facturilor emise către dl. Şova şi am proces verbal din 7 septembrie 2011, întocmit de ANAF-ul domnului Blejnar, care spune că nu s-a încălcat nicio lege", a precizat Ponta.

Acesta a infirmat, totodată, acuzaţiile de spălare de bani, arătând că nu a folosit banii primiţi de la Dan Şova, prezumaţi a fi bani negri, pentru achiziţia a două apartamente calificate de unii "de lux": "Sunt acuzat de spălare de bani dearece am primit 2000 de euro lunar de la domnul Şova şi s-a spus la o televiziune prietenă a sistemului de dezinformare că mi-am cumpărat două apartamente de lux cu banii de la Şova. Am cele două contracte semnate în 2006, când nu aveam nicio colaborare cu Şova. Au costat împreună 900.000 de lei. Aşa era piaţa imobiliară atunci. Nu erau apartamente de lux, erau apartamente de două camere atunci costau peste 100.000 de euro".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.