TRAIAN BĂSESCU, chemat în instanţă

Publicat in Politica 19 Mai 2015 618 ori
Google+ WhatsApp
TRAIAN BĂSESCU, chemat în instanţă
TRAIAN BĂSESCU, chemat în instanţă

Traian Băsescu se alege cu un nou dosar în instanţă. Judecătoria Sectorul 1 a decis, marţi, să redeschidă celebrul dosar "Casa din Mihăileanu". În 2002, când era primar general al Capitalei, lui Băsescu i s-a repartizat din fondul locativ al Primăriei etajul unei vile, pe care ulterior, în 2003, l-a cumpărat.

 

Dosarul "Casei din strada Mihăileanu" a lui Traian Băsescu primise neînceperea urmăririi penale la data de 12 decembrie 2005.

Povestea casei din Mihăileanu a început la 14 august 2002, când Traian Băsescu, primar la acea vreme, i s-a repartizat repartizat etajul unei vile din fondul locativ de la Primăria Capitalei. Ulterior, pe 4 februarie 2003, el a cumpărat etajul de vilă din Mihăileanu. Apărătoarea lui Traian Băsescu în faţa acuzaţiilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, a fost Elena Udrea.

Potrivit România TV, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis marţi redeschiderea dosarului "Casa din Mihăileanu". Astfel, Traian Băsescu va fi anchetat pentru modul în care şi-a atribuit locuinţa în perioada în care ocupa funcţia de primar al Capitalei, el urmând să fie chemat la audieri.

În dosar, Traian Basescu a fost acuzat ca a incheiat, pe data de 14 august 2002, un contract de inchiriere cu Primaria Capitalei, institutie pe care, la acea vreme, o conducea, a unui apartament din strada Stefan Mihaileanu, nr. 2, din Sectorul 2.

La data la care se incheia contractul, Traian Basescu mai era titularul unui contract de inchiriere pentru un apartament din strada Maresal Prezan, a carui prelungire urma sa expire la data de 31 decembrie 2002. La 31 octombrie 2002 insa, Traian Basescu devine proprietar al imobilului situat pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, la numarul 137B. La 12 noiembrie acelasi an, actualul presedinte al Romaniei doneaza fiicei sale locuinta de pe Bucuresti-Ploiesti.

La 4 februarie 2003, Traian Basescu impreuna cu sotia sa, Maria, incheie contractul de vanzare-cumparare cu numarul 4948, vizand apartamentul din Stefan Mihaileanu.

La vremea respectiva, pentru dobandirea proprietatii, Basescu a achitat doar 640 de milioane de lei, adica, conform cursului BNR de la acea data, echivalentul a 19.301 dolari. Dupa scandalul iscat pe aceasta tema, Traian Basescu a spus ca renunta la aceasta locuinta, dar, ulterior, s-a razgandit si a spus ca asteapta rezultatul anchetei.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.