Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT

Publicat in Politica 19 Mai 2015 353 ori
Google+ WhatsApp
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Daniel Horodniceanu la sefia DIICOT

Presedintele Klaus Iohannis a semnat marti decretul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror sef al DIICOT pe o perioada de trei ani, informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 19 mai a.c., Decretul pentru numirea domnului Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe o perioada de 3 ani", se arata in comunicatul difuzat de Presedintie.

Daniel-Constantin Horodniceanu a fost propus pentru aceasta functie, pe 9 aprilie, de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, aminteste Agerpres.

Pe 4 mai, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv numirii procurorului Daniel Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al DIICOT.

Ulterior, seful statului a solicitat CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care Daniel-Constantin Horodniceanu a fost intervievat si documentele avute in vedere la adoptarea hotararii prin care a fost avizata aceasta propunere.

Pe 13 mai, seful statului a anuntat ca a primit documentele cerute CSM si ca este multumit de acestea, aratand ca va lua o decizie cu privire la Horodniceanu saptamana aceasta.

Conform reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror. Numirea se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Horodniceanu are o vechime in functia de procuror de 16 ani, din care 6 ani in functii de conducere. Pana in prezent a fost procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT. A fost procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi - DIICOT, in perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi - DIICOT in perioada iunie 2012 - 2015. De asemenea, a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului; formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare, precum si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale. A semnat mai multe articole de specialitate juridica.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.