George Maior: Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state europene

Publicat in Politica 10 Mai 2015 780 ori
Google+ WhatsApp
George Maior: Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state europene
George Maior: Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state europene

Fostul director al Serviciului Român de Informații George Maior a afirmat duminică că în ultima vreme acțiunile spionilor ruși s-au intensificat nu numai în România ci și în alte state europene.


"Nu numai în România. Dacă observați recente rapoarte venite din Polonia, de exemplu ale Serviciului Intern polonez privind activitățile de informații ale Rusiei pe teritoriul Poloniei, s-a precizat clar că s-au intensificat cantitativ și calitativ, ceea ce s-a întâmplat și în România, și în alte state cu intenția de a culege informații privind orientarea politică și strategică a țării. Nu uităm și scutul antirachetă, o foarte mare preocupare a Rusiei față de această dezvoltare cu intenția chiar de a genera anumite influențe în ceea ce privește politica Rusiei în aceste state", a spus George Maior, la Pro Tv.

Fostul şef al SRi a adăugat că spionii își pot obține informațiile de la diverși oameni din politică și din instituții.

"Sarcina unui serviciu de contraspionaj este să avertizeze, să preîntâmpine asemenea acțiuni și spun că SRI face o treabă bună din punctul de vedere al controlului informațional al acestor situații. A fost un caz acum câțiva ani când serviciile rusești în colaborare cu cele ucrainene de atunci au reușit să penetreze elemente din cadrul Ministerului Apărării. S-a lăsat și cu condamnări atunci și cu expulzări de diplomați ruși și ucraineni", a precizat fostul director SRI.

George Maior a menționat că spionii ruși încearcă să influențeze luarea unor decizii "cât mai favorabile Rusiei", inclusiv la nivelul Uniunii Europene.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.