PRAHOVA IN NOAPTEA ALEGERILOR - Se bucura doar unii; ceilalti spun ca au castigat

Publicat in Politica 06 Decembrie 2009 Actualizat: 06 Decembrie 2009 966 ori
Google+ WhatsApp

Ora 21.30, sediul PDL Prahova. Cătălin Beciu, patronul Selas, fost membru PD, dat afară din partid de Roberta Anastase, a pus Queen, cu "We will rock you", la maxim în difuzoarele Jaguarului său, cu toate geamurile deschise. "Mă bucur că nu-mi mai e frică să mă bucur", spune Cătălin. Cei din sediu nu dau semne că sunt deranjaţi, dar nici bucuroşi. Sediul e suspect de pustiu. Roberta e înăuntru, dar nu dă declaraţii, deşi anunţase că va face asta la 21.15.

 

Ora 21.40, sediul PNL Prahova. Aici se numără voturile din judeţ, "pe surse". Adrian Semcu, preşedintele filialei, încearcă să nu permită o fiesta. "Avem semnale că ar putea avea loc o manifestaţie de sprijin pentru Traian Băsescu, e uşor să ne ia oamenii foc şi să iasă un conflict. Mai bine să se bucure fiecare la casa lui".

 

Ora 21.45, sediul PSD Prahova. Vreo sută de oameni stau în faţa vitrinelor din care zâmbeşte Mircea Geoană. Sunt oficiali, activişti, oameni simpli şi vreo 10 puştani care cerşesc sub pretextul că au venit "cu Steaua". Vine rezultatul votului de la prima secţie de vot: din Ploieşti, zona de Nord, Geoană e câştigător detaşat. E de bine, se râde mult. Afară au apărut şi oamenii de la PNL Ploieşti, care au sediul perete în perete cu PSD Prahova. Cosma dă o declaraţie lungă, serioasă, în care vorbeşte despre necesitatea de a trece la muncă pentru a plăti "datoriile externe făcute de Traian Băsescu".

 

În centru e plin de poliţie. Fiecare mare intersecţie e păzită de un echipaj, cu luminile pornite. Din cartiere curg maşini cu farurile pe faza mare şi claxonând, dar brusc şoferii se potolesc când văd girofarele. E destul de aglomerat oraşul, duminică seara...

La Biroul Electoral Judeţean e forfotă. Vin în valuri preşedinţii secţiilor de vot, păziţi de jandarmi, cu procesele verbale cu rezultatele. În birou se numără şi se centralizează. Bogdan Păun e optimist: "A câştigat Băsescu. Alţi doi membri pariază pe Geoană".

 

Aglomeraţia începe să dispară. Pe pasajul pietonal apare o vidanjă, care începe să golească toaleta ecologică de la chioşcul Calliope din faţa fostului restaurant Dealul Mare. În aer miroase a ... alegeri?

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro