Maior va pleca ambasador în SUA

Publicat in Politica 28 Aprilie 2015 412 ori
Google+ WhatsApp
Maior va pleca ambasador în SUA
Maior va pleca ambasador în SUA

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a semnat noile propuneri ale Ministerului Afacerilor Externe pentru numirea unor noi ambasadori.

 

Cele mai importante numiri vizează trei nume cunoscute: fostul șef al SRI George Maior este propus pentru ambasada de la Washington D.C., actualul reprezentant la UE, Mihnea Motoc, va fi trimis la Londra, iar Ion Jinga va fi transferat de la Londra, la ONU.

Procedura de numire prevede că M.A.E. înaintează propunerile, iar acestea sunt transmise Guvernului și Președinției. Odată ce șeful statului își dă acordul, propunerea ajunge la Comisiile de politică externă ale Parlamentului, care dau un aviz. După audieri, șeful statului semnează decretul de numire.

Biografii prestigioase

Maior a deținut funcția de director al SRI timp de peste opt ani și a demisionat în ianuarie 2015.

Anterior desemnării sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD și președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din Senat.

Mihnea Motoc este ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă UE din aprilie 2008, după ce, anterior, timp de cinci ani, a îndeplinit aceste atribuții pe lângă ONU.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.