PDL Prahova sustine ca Basescu a castigat alegerile

Publicat in Politica 06 Decembrie 2009 Actualizat: 06 Decembrie 2009 962 ori
Google+ WhatsApp
PDL Prahova sustine ca Basescu a castigat alegerile
PDL Prahova sustine ca Basescu a castigat alegerile

Chiar dacă au refuzat să facă declaraţii publice pe motiv că "încă se numără voturi", oficialii PDL Prahova susţin, pe căi neoficiale, că Traian Băsescu a câştigat alegerile. "Sunt peste 150.000 de voturi care vin din străinătate, plus voturile pe care Băsescu le-a recuperat de la ora 19.00 încoace. Ne-au venit şi câteva sute de secţii de vot din Prahova, iar trendul se confirmă: Băsescu e la al doilea mandat", a declarat, sub protecţia anonimatului, un lider PDL Prahova. 

 

În declaraţia făcută la ora 21.00, Traian Băsescu susţine că "sondajele oficiale" îl vor declara câştigător cu peste 51% din voturi. ''Rezultatul BEC trebuie acceptat de toţi. Sondajele oficiale vor fi 51 şi ceva la 48 şi ceva'', a spus Traian Băsescu, în această seară, şi la OTV, televiziunea "micului mogul". Mai mult, spune Băsescu, "nu voi accepta niciun fel de respingere a rezultatele care vor fi finalizate după numărarea voturilor la BEC. Înţeleg foarte bine şi jocul pe care-l face INSOMAR-ul. Vor trebui să-şi ceară scuze pentru cele 1,6 procente în favoarea lui Mircea Geoană". "În seara aceasta, pentru a preveni jocurile pe care Antenele şi Realitatea începuseră să-l facă deja, că Băsescu va scoate oamenii în stradă, am făcut apel la calm", a mai spus Băsescu. Întrebat cine va guverna România, în eventualitatea în care victoria prezidenţialelor îi va fi atribuită într-un final, Traian Băsescu a replicat: "Vă asigur că România va fi guvernată de un guvern solid, aprobat de Parlament. Nu vreau să lansez teze pe baza cărora să se facă speculaţii."

 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro